19
Mayıs
2024
Pazar
İNCİRLİOVA - AYDIN

Çocuklar bu kulüpte buluşacak

Acarlar Beldesi'nde kurulan çocuk kulübü, törenle hizmete açıldı. 

Bir zamanlar okul çağındaki çocukların evlendirilmesiyle gündeme gelen İncirliova İlçesi'ne bağlı Acarlar Beldesi, son yıllarda eğitimde ve diğer alanlardaki başarılarıyla adından söz ettiriyor. Ulusal basın kuruluşlarının yanı sıra dünya medyasının da ilgi odağı olan Acarlar Beldesi'nde ilköğretim okullarında okuyan yaklaşık bin 100 öğrenci, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile işbirliği yaparak kendi çocuk kulübünü kurdu. 

Çocuk kulübünün açılış törenine Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İncirliova Kaymakamı Cafer Sarı, İncirliova Belediye Başkanı Ümit Yahya Orbay, Acarlar Belediye Başkanı Yunus Şentürk, ADÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Beşer, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Edem, vatandaşlar ve beldede yaşayan çocuklar katıldı. Törende konuşan Acarlar Belediye Başkanı Yunus Şentürk, Acarlar halkının ilin en çalışkan bireyleri olduğunu, ancak eğitim ve kültür alanında geri kaldıklarını söyledi. 

Beldedeki geri kalmışlığı üniversite sayesinde aşacaklarını kaydeden Şentürk, "ADÜ sayesinde beldemizde bugüne kadar yapılmayı planlanan birçok proje hayata geçirilmeye başladı. Beldemiz çalışkanlığıyla ne kadar örnek bir beldeyse, kültür alanındaki çalışmalarıyla da örnek bir belde olacaktır. Bu amaç doğrultusunda bizlere destek veren bütün kurum ve kuruluşlara, bireylere teşekkür ediyorum" dedi. 

Acarlarlı çocuklara hem danışmanlık hizmeti veren hem de projenin hazırlanması ve yürütülmesinde yardımcı olan ADÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Beşer ise, bundan sonra beldede çocukların her konuda eğitilerek bilinçli bireyler haline geleceğini söyledi. 

Konuşmaların ardından Acarlar Çocuk Kulübü, protokol üyeleri ve çocuklar tarafından hizmete açıldı. Kulübün açılmasıyla birlikte içeriyi dolduran çocuklar, izdihama yol açtı. 

"Güvenli Adolesanlık için Acarlar Modeli" adlı projenin Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) tarafından yapılan başvuru sonucu AB tarafından onaylanarak hibe kredi almaya hak kazanmasıyla oluşturulan çocuk kulübü sayesinde beldedeki bütün çocuklar okul dışı yeni bir eğitime tabi tutulacak.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 14:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?