25
Mayıs
2024
Cumartesi
İNCİRLİOVA - AYDIN

İncirliova ‘çöp kent’e döndü

İNCİRLİOVA ‘ÇÖP KENT’E DÖNDÜ

Aydın’ın tek bayan belediye başkanına sahip ilçesi İncirliova’da cadde ve sokaklar adeta mikrop saçıyor.

Uzun süre toplanmadığı için, şehrin en işlek caddelerinde kaldırımlar bile çöp yığınına dönerken özellikle bebek bezleri hastalığa davetiye çıkarıyor. Duruma alıştıklarını belirten çevre sakinleri bayan bir başkanları olmasına rağmen, şehrin pisliğinden dert yandılar.

29 Mart yerel seçimlerinde merhum Belediye Başkanı Yahya Orbay’ın projelerini devam ettirme vaadi ile belediye başkanlığına aday olan ve seçilen Fadime Orbay’ın temizlik sorununu çözemediği belirtildi. Belediye Başkanı’nın ilgisizliği nedeniyle cadde ve kaldırımlarda yürümekte zorlandıklarını belirten Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, şehrin bu durumu nedeniyle dışardan gelenlere karşı da mahcup duruma düştüklerini belirttiler. Belediye Başkanı Fadime Orbay’ın zaman zaman şehri dolaşmasını isteyen Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, “Özellikle bayanlar temizliğe daha çok önem verir. Bayan belediye başkanına sahibiz ama şehrimiz temiz değil. Çocukların bu kaldırımlarda dolaşan mikroplu çocuk bezlerinden hastalık kapmasından endişe ediyoruz” diye konuştular.

İNCİRLİOVA ‘ÇÖP KENT’E DÖNDÜ
İNCİRLİOVA ‘ÇÖP KENT’E DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 11:21:03
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 18:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan çetinkaya IP: 78.172.113.xxx Tarih : 6.12.2010 18:42:04

iyi akşamlar ben incirliovalıyım ancak uzun zamandır incirliova/da oturmuyorum. görevim sebebiyle türkiyenin bir cok ilini ve ilçesini gördüm. durumlarının cok iyileride vardı cok kötüleride... şimdi bizim ilcemize gelelim bakıyorumda cok basit işlere takılıyoruz niyemi ilçemize bakınca parke taşlarıyla ilcemizi adeta antik bir kentin sokaklarını andırıyo, agaçlandırılması ve göze hitap ettigi güzelliklerle içimizi ferahlatıyor. ve sayamadıgım bircok güzellikleri şimdi gelelim çöp olayına yılda 30 gün memleketime incirliovama gelebiliyorum eskiden bildigim , hatırladıgım  kadarıyla her mahallenin belli çöp toplama günleri olurdu.evet cogu kişiler çöp toplama gününde cöplerini çıkartırdı ancak çöplerini cıkartamayan  veya çöp toplandıktan sonra cıkartanların bulundugu yerler ise rüzgarın etkisi  veya sokaktaki başıboş köpekler sebebiyle darmadagın olurdu. yazdıklarımdan alıntı yaparak şimdi size soruyorum: sıkıntı  çöpü zamanında cıkartmayan bizdemi yani vatandaşdamı yoksa belediyedemizdemi...iyi akşamlar