22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNCİRLİOVA - AYDIN

İncirliova'da esnafın yarısı icralık

Aydın'ın İncirliova ilçesi'nde bulunan 1400 esnafın yaklaşık yarısının icralık olduğu bildirildi. Üyelerin büyük çoğunluğunun yaklaşık 2 yıldır aidatlarını ödemediğini belirten İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Sütsever aidat borçlarını ödemeyenlerin işlemlerini yapmadıklarını ve bir hafta içerisinde borcunu ödemeyenler hakkında icra takibi başlatılacağını söyledi.

Esnafın zaman zaman zor günler yaşadığını ancak bir çok kişinin de ekonomik krizleri bahane ederek borçlarını ödememeye alışkanlık haline getirdiğini kaydeden Sütsever "İncirliova'da odamıza kayıtlı yaklaşık bin 400 esnaf üyemiz var. Bu üyelerimizden 500'ü tüm uyarı ve ikazlarımıza rağmen 2 yıldır borçlarını ödemiyor. Ülkemizde kötü bir 'Af' alışkanlığı var. Kimsenin hakkını kimseye yedirmemek için yasaların bize emrettiği şekilde aidat borçlarını ödemeyenler hakkında yasal işlem başlatacağız. Daha önce belediye hoparlöründen anons ettirerek borçlu mükelleflerimizi uyardık. Kimse aldırış etmedi. Artık bizden suç gitti. Şu anda borcu bulunanların işlemlerini yapmıyoruz. Bir hafta içerisinde borçlarını ödemeyenler hakkında icra başlatacağız" dedi.

Yaklaşık 500 esnafın 200'er YTL ve üzerinde aidat borcu bulunduğunu hatırlatan İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Sütsever, bu borçların avukatlık parası ve diğer işlemler nedeniyle en az iki katı para ödemek zorunda kalacaklarını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 12:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?