18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNCİRLİOVA - AYDIN

İncirliova'da su ve otobüs bileti AKP ve MHP'nin muhalefetine rağmen ucuzladı

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde, otobüs bilet fiyatları yüzde 50, sulama amaçlı kullanılan su fiyatları ise yüzde 87 oranında ucuzlatıldı.
Aydın'ın İncirliova İlçe Belediye Meclisi'nde halk yararına yapılan ulaşım ve su indirimleri CHP'li 5 meclis üyesinin "evet" oyuna karşılık, MHP'li 4, AKP'li 2 toplam 6 meclis üyesinin "ret" oyuna takıldı. Bunun üzerine CHP'li Belediye Başkanı Yahya Ümit Orbay ağırlık oyu kullanarak indirim kararlarının kabulünü sağladı.
İlçedeki öğrencilerin bir çoğunun Aydın'da eğitim gördüğünü belirten Ümit Orbay, "Her gün yüzlerce öğrencimiz okulları dolayısıyla Aydın'a gidip geliyor. Seçim öncesi vatandaşımıza ve halkımıza verdiğimiz söz gereği öncelikle eğitime katkı için Aydın'a eğitim için giden öğrencilerimizi götüren belediye otobüsünde bilet fiyatlarını 400 bin liradan 200 bin liraya düşürdük. İlçemiz tarım ağırlıklı olduğu için İkizdere Çayı'ndan temin edilen ve belediyenin yaptığı kanallardan gelen sulama suyumuzun da saatini 3 milyon 900 bin liradan 500 bin liraya düşürmek için önerge verdik. Oylamada MHP ve AKP meclis üyeleri 'hayır' dediler. Gerekçe göstermeden 'ret' oyu kullandılar. Oylama 6 evet, 6 ret olmasına karşılık başkanın oy ağırlığıyla kabul edildi" dedi.
Belediye Başkanı olarak kaynak bulduklarında, halk yararına indirimlere devam edeceklerini açıklayan Orbay, bu uygulamanın 5 yıl boyunca devam edeceğini beyan etti. Orbay, vidanjör ve diğer hizmetlerde de indirime gidildiğini belirtti.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 00:32:52
Güncelleme :17 Nisan 2004 Cumartesi 00:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?