28
Mayıs
2024
Salı
İNCİRLİOVA - AYDIN

Kaymakam 1 yılını değerlendirdi

İncirliova Kaymakamı Cafer Sarılı, ilçedeki bir yıllık görev süresini değerlendirerek 2007 yılından ümitli olduklarını ve her konuda yanında hissettiği İncirliova Halkına teşekkür etti. 

18 Ekim 2005 tarihinde İncirliova kaymakamlığına atanan Cafer Sarılı, yaptığı açıklama ile aradan geçen bir yılın değerlendirmesini yaptı. Köylere Hizmet Götürme Birliği, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Milli Eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında yaptıkları çalışmaları özetleyen Kaymakam Sarılı, 18 yıldır hükümet konağı olmayan ilçedeki, bu problemin 2007 yılında çözüme kavuşacağını müjdeledi. Bilindiği gibi İncirliova Kaymakamlığı ve diğer resmi kurumlar değişik kişilere ait kira ile oturduğu mekanlarda hizmet veriyor. 

İncirliova halkı ile çok uyumlu çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Cafer Sarılı “Bir yıllık görevim süresince KÖYDES projesi kapsamında Köprüova, Sınırteke ve İsafakılar köylerinde 304 bin 955 YTL değerinde içme suyu ishale hattı ihalesi yapıldı. Birinci etap çalışmaları tamamlanan projelerde inşaat çalışmaları devam ediyor. İl Özel İdaresi yardımları ile Sınırteke, Karabağ, Arpadere, Şirindere, Dereağzı, Yazıdere, Palamut, Akçeşme ve Eğrek köylerinde toplam 7 bin 240 metre kare parke taşı alımı yapılarak 72 bin 400 YTL bedel karşılığında Eylül ayı içerisinde bu köylere nakil işlemleri gerçekleştirildi. İl Özel İdare yardımları çerçevesinde ilçedeki ilköğretim okullarının çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için gerçekleştirilen ihalelerle toplam 24 bin YTL değerinde yardım yapıldı. 

Yapılan bu yardımların dışında İncirliova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı tarafından ilçe gelelinde toplam 5 bin 509 kişiye yiyecek, yakacak, barınma, doğal afet, eğitim, sağlık, geçim ve ulaşım yardımı olarak toplam 183 bin 638 YTL değerinde maddi yardım dağıtıldı” dedi. Her zaman halkın yanında olduklarını ve herkese kapısının sonuna kadar açık olduğunu belirten Cafer Sarılı, incir tanıtımı ve geliştrilmesi konusunda da özel çalışmalar yapıldığını belirterek “İncir meyvesinin anavatanı olan ilçemizin çalışkan, mütevazı ve güler yüzlü halkı sayesinde İncirliova ilçesi marka olmaya doğru gidiyor. Bizler de ilçemizi marka yapmak için elimizden geleni yapacağız. Elbirliğiyle daha güzel işler yapmaya kararlıyız” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 15:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?