30
Mayıs
2024
Perşembe
İNCİRLİOVA - AYDIN

Köylüler evsiz kalacak

Aydın'ın  İncirliova İlçesi'ne bağlı İkizdere Köyü'nde yapımı devam eden baraj nedeniyle evleri kamulaştırılan ve bugüne kadar kendilerine yer gösterilemeyen, cenazelerini bile gömecek yer bulamayan köylüler, isyan etti.

CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, “Sayın Başbakan Erdoğan, bu vatan bu millet için çalışan insanları şerefsizlikle suçluyor. Ama gelsin, şurada bu vatandaşın halini görsün. Vatandaş evsiz, barksız, perişan halde bırakılmıştır” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, CHP İncirliova İlçe Başkanı Kemal Uysal ve İncirliova Belediye Başkanı Vahit Dede, İkizdere Barajı inşaatlarının devam ettiği köye gelerek incelemelerde bulundu. Köylüler, barajın su tutmaya başlamasıyla köyün su altında kalacağını, kendilerine henüz bir yer gösterilmediğini, bu yapılmayacaksa verilecek parayla kendilerine yeni bir yer bulmaya çalışacaklarını söyledi. Ev olmadığı için gençlerin evlenemediğini, hatta cenazelerini gömecek yer bulamadıkları için çevre köylerde mezarlık aradıklarını, temeli İsmet İnönü tarafından atılan tarihi köprünün yıkıldığını belirten köylü Muzaffer Özkara, “Perişanız ortada kaldık. Arayan yok, soran yok. Bu konuda herkesten yardım istiyoruz. Bir an evvel bize ya yer göstersinler ya da ev versinler. Evlere biçtikleri değer 15 ile 60 bin YTL arasında değişiyor. Bu parayla arsa bile alınmaz. Bu insanlar nereye gidecekler? O parayla nereden yer bulacaklar?” diye isyan etti.

‘BAŞBAKAN GELİP GÖRSÜN’

Köylülerin dertlerini dinleyen CHP milletvekili Özlem Çerçioğlu, barajın ne zaman biteceği konusunda TBMM'ye soru önergesi verdiğini belirterek, “Cevap geldi. 6 Mayıs 2009 tarihinde baraj bitirilecekmiş. Ancak gördüğüm kadarıyla bu barajın o tarihe kadar bitirilmesi mümkün değil. Ben de sizden aldığım bu bilgileri, bu konuşmalarımızı parlamentoya taşıyacağım” dedi. Köyde yaşayan vatandaşların evlerinin istimlak edildiğini, bu işlemden sonra bu kişilerin nerede ve nasıl hayatlarına devam edecekleri konusunda hiçbir şey yapılmadığını kaydeden Çerçioğlu, vatandaşın ortada kaldığını, köprüsü yıkıldığı için tarlasına bahçesine gidemediğini söyledi. AKP hükümetinin her zaman yaptığı gibi vatandaşa yine sırtını döndüğünü savunan Çerçioğlu şöyle konuştu:

“İktidar milletvekilleri seçim zamanında geldiler. ‘Sizi mağdur etmeyeceğiz. Gereken her şeyi yapılacak’ dediler. Devlet Su İşleri Bölge Müdürü geldi. ‘Tüm problemler hallolacak’ dedi. Bunlara rağmen hiçbirşey hallolmuş değil. En acısı da insanı yüreğinden parçalayanı da vatandaşın cenazesini gömecek yer bulamaması. Diğer çevre köylerden rica ederek o köylerin mezarlıklarına cenazelerini defnediyorlar. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iftar yemeklerinde, AKP'nin kongrelerinde gerçekten bu vatan bu millet için çalışan insanları şerefsizlikle suçluyor. Ama gelsin şurada bu vatandaşın halini görsün. Vatandaş evsiz, barksız, perişan halde bırakılmıştır. Aydın AKP milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Gelin şu burnunuzun dibindeki İkizdere köyündeki durumu bir görün.”

CHP İncirliova İlçe Başkanı Kemal Uysal da, İkizdere köy halkının çok mağdur durumda olduğunu gördüklerini, yıkılan köprünün bir an önce yeniden yapılması gerektiğini, halka barınması için yer gösterilmesinin de öncelikli olduğunu söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 15:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?