18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARACASU - AYDIN

Efelerden bıyık tavsiyesi

Karacasu İlçesi’ne gelen yerli ve yabancı turistlere gönüllü olarak kültür hizmeti veren Karacasu Efeler Derneği Başkanı İsmail Dönertaş, efelerin bıyıklarını zeytinyağlı sabunla koruyabileceklerini belirtti.

Karacasu Efeler Derneği Başkanı Dönertaş, efelerin ve erkeklerin bıyıksız dolaşmalarını yadırgadığını belirterek, "Kızanlığımdan beri bıyıklarımı kesmedim. Efe kültüründe bıyık yiğitliğin sembolüdür. Bıyıklarını jöle ile düzene sokan arkadaşlarım bıyıksız kaldı. Zeytinyağlı sabun kullanarak bıyıklarımı gür ve canlı tutuyorum" dedi.

Efelik kültürünün her geçen gün yozlaştığını ve gençlere bir türlü bıyık kültürünü veremediklerini söyleyen Dönertaş, "Ege denince akla efe, efe denince de bıyık gelir. Her geçen gün kaybolan efelik ve bıyık kültürünü yaymak için bıyıklarımı hiç kesmedim. Karacasu’da yöresel kıyafetlerim ve düzenli bıyıklarımla dolaşarak yerli ve yabancılara ’Efelik kültürünü’ yaymaya çalışıyorum. Heybetime borçlu olduğum bıyıklarımı da zeytinyağlı sabunla koruyorum. Bıyık dökülmesi sorunu yaşayan efelerimiz jöle yerine zeytinyağlı sabun kullansınlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 16:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Tunçel IP: 85.107.189.xxx Tarih : 15.03.2006 00:04:21
Başkanım ağzına sağlık. Ben Atateymir beldesindenim ama görevim gereği Marmaris'teyim. Biz bu efeliği yiğitliği tam olarak çevremize anlatamıyoruz. Karacasu ve çevresini anlatan, kurtuluş savaşını içeren, efelerimizin oyun ve hikayelerini anlatan CD veya kitap varmı sizde. Yardımcı olursanız sevinirim.