31
Mayıs
2024
Cuma
KARACASU - AYDIN

Gönüllere taht kuran kaymakam

Aydın'da bugüne kadar görev yapan 3. bayan Kaymakam olma özelliği taşıyan Karacasu Kaymakamı Serap Gökçen, yaptığı çalışmalarla halkın gönlünde taht kurdu.

Bayan kaymakam olduğu için kendisiyle tanışmak amacıyla makamına gelen vatandaşların olduğunu ifade eden bayan Kaymakam hedefinin vali olmak olduğunu söyledi.

19 Eylül 2007

3 Aşamalı KPSS'de 11. olan Serap Gökçen 16 Temuz tarihinde kaymakam olarak Karacasu'ya atandı. İlçede göreve başlayınca çok şaşırdığını ifade eden genç kaymakam, Karacasu'nun kendisinden önceki kaymakamının da bayan olduğunu söyledi. Vatandaşların hitap şeklinde bazı sorunlar yaşasa da, önceki kaymakamın bayan olması dolayısıyla çok fazla sıkıntı yaşamadığını kaydeden Karacasu'nun 2. bayan Kaymakamı Serap Gökçe, "Vatandaşların bir çoğu bana hitap yanlışını düzeltmek için 'Kaymakam Bey hanım' diye hitap ediyorlar. Bazıları direk 'kaymakam bey' diyor. Gittiğim bazı yerlerde beni kaymakamın eşi yada kızı sananlarda oluyor. Özellikle makamıma hanım kaymakam olduğum için tanışmaya gelenler oluyor" diyerek bir bayan kaymakam olarak yaşadığı ilginçlikleri anlattı.


Diğer yandan görev yeri Karacasu'ya çok beğendiğini belirten Kaymakam Serap Gökçen, "Sanki cennetin bir köşesinde görev yapıyorum. Bu kadar doğal güzellikleri olan bir ilçeyi hiç görmemiştim. 16 Temmuz'da göreve başladığım Karacasu'dan 8 ay sonra İngiltere'ye dil kursuna gitmek için ayrılacağım.Köye gezilerimin birinde Yeşilyurt köyüne gitmiştim. Burada bir kız öğrenciyi yanıma çağırdım. Kendisine derlerini sorduğum zaman hepsi çok iyi takdirlik bir öğrenci olduğunu öğrendim. Ne olmak istediğini sorduğumda 'Kaymakam teyze bugüne kadar doktor olmak istiyordum. Ama sizi tanıdıktan sonra bayanlardan da kaymakam olabileceğini öğrendim. Ve bu aşamadan sonra kesinlikle kaymakam olacağım' diye cevapladı. Bu benim çok hoşuma gitmişti. Artık bayan kaymakam olarak da halka iyi bir örnek olduğumuzu düşündüm. Mesleğimde yükselebildiğim yere kadar yükseleceğim. Hedefim Vali olmak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 17:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?