31
Mayıs
2024
Cuma
KARACASU - AYDIN

Karacasu'da festival coşkusu

Aydın'ın Karacasu ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Afrodisyas Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali, kortej yürüyüşü, halk oyunları gösterileri ve değişik dallarda gerçekleştirilen yarışmalarla başladı. Karacasu Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen festivale Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Emin Mete, Karacasu İlçesi'nin bilimin ışığıyla kabuğunu kırdığını ve bir dünya kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini belirterek, "Karacasu artık Tarihi Kentler Birliği üyesidir. Karacasu, hamurun, çamurun, demirin ve mermerin hayat bulduğu bir ilçedir. Karacasu'da bir birlik ruhu oluşmuştur. Artık ilçemizde 'ben' yok 'biz' kavramı var. Festivalimizin esas amacı bu birlikteliği geliştirip Büyük Önder Atatürk'ün de dediği gibi 'Büyük ve önemli yatırımlar birlik ve beraberlik içinde elde edilir' felsefesini geliştirmektir. Başta Karacasulu yatırımcılarımız olmak üzere, herkesi Karacasu'da yatırım yapmaya davet ediyorum. Burada hiçbir emek boşa gitmeyecektir" dedi.


Saat 15.00'te kortej yürüyüşüyle başlayan festivalde, İncirliova Mehteran Takımı bir konser verdi. Daha sonra festivalde İncirliova ve Karacasu ilköğretim okulları öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları ve halk dansları gösterilerini sundu. Mehteran takımının gösterisi büyük bir coşkuyla izleyen vatandaşlar, minik öğrencilerin sunduğu birbirinden güzel gösterileri dakikalarca alkışladı.
Bir restoran sahibi tarafından Karacasu’yla özdeşleşmiş Karacasu Pidesinin dağıtıldığı etkinlikler, yöresel yemek yarışmasıyla devam etti. Jürinin değerlendirmede güçlük yaşadığı yarışmada Mehmet Ekiz birinci, Cennet Çoban üçüncü ve Rukiye Bumin de üçüncü oldu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 17:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?