22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARACASU - AYDIN

Mutluluk engel tanımıyor

Karacasu'da, 2.5 yaşındayken geçirdiği havale sonucu yapılan iğneden ayakları felç olan Hasan Karakaya’nın yaşam mücadelesi görenleri hayrete düşürüyor.

Karacasu Bereketli Mahallesi’nde yaşayan Hasan Karakaya, 2.5 yaşında geçirdiği havale sonucu hastaneye kaldırıldı. Doktorların yaptığı yanlış iğne sonucu her iki ayağı da felç olan Hasan Karakaya, 23 yıldır ayaklarını kullanamıyor.

Buna rağmen hayata küsmeyen özürlü genç, ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı. İşlerini yoluna koyan Karakaya 2 yıl önce de gönlünü kaptırdığı Gülfatma’ya aşık olup evlendi. Çok kötü şartlarda ve elektriği dahi bulunmayan bir barakada yaşamasına rağmen haline sürekli şükreden Karakaya çifti, şu anda bir yaşındaki çocukları Zeynel’le birlikte hayatın tadını çıkarıyor.

Mutluluğun beyinde başladığını kaydeden özürlü genç, "Hayattan memnun olmak istersen olumlu, isyan etmek istersen olumsuz taraflarına bakacaksın. Şartları değiştiremediğimize göre içinde bulunduğun şartlarda mutlu olmanın yolunu arayacaksın. Ayaklarım tutmuyor. Dizlerimin üzerinde yürüyorum ve acı da çekiyorum. Ancak, beni hayata bağlayan çocuğum ve eşim sayesinde mutluyum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 18:21:00
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 18:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?