1
Haziran
2024
Cumartesi
KARACASU - AYDIN

Zeytinyağı Müzesi

Kuşadası Rehberler Derneği (KURED) ve Aydın Ticaret Odası, il turizmine ivme kazandıracak 'Zeytinyağı Müze ve Fabrikası'nı hayata geçirmek için el ele verdi.

16 Ağustos 2007

Umurlu'daki mülkü Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne atıl durumdaki eski usul fabrikada incelemelerde bulunan Aydın Ticaret Odası Turizm Komisyonu, KURED ve Vakıflar Aydın Bölge Müdürlüğü yetkilileri, projenin hayata geçirilmesiyle Aydın'ın turizmde büyük bir hamle yapacağının altını çizdiler.


Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Okan Ünlü ile birlikte fabrikayı gezen KURED Başkanı Ali Karapınar,Aydın Ticaret Odası ile ortaklaşa bir dizi proje üzerinde çalıştıklarını, zeytinyağı müze-fabrikasının da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Zeytine ve zeytinyağının merkezi Aydın'da bir zeytinyağı fabrikası müzesi kazandırmak için birkaç aydır temaslarda bulunduklarını hatırlatan Karapınar,"Müzeyi önce Germencik İlçesi'ne bağlı Ortaklar Beldesi'nde kurmak üzere harekete geçtik. Ancak oradaki eski fabrikanın özel mülkiyet olmasından kaynaklanan sorunlarla karşılaştık. Belediye'nin sorunları çözememesi üzerine yeni arayışlara girdik. Tam o dönemde Aydın Ticaret Odası Turizm Komisyonu bir dizi proje üzerinde bizle birlikte çalışmak istediğini bildirince severek kabul ettik. Aydın İli'nde turizme ivme kazandıracak birkaç proje üzerinde çalışıyoruz. Bu da onlardan biri" dedi. Eski yağhanede KURED ve AYTO Turizm Komisyonu Başkanları ile birlikte incelemelerde bulunan Vakıflar Aydın Bölge Müdür Yardımcısi Kemal Uçarat da tesisin aslına uygun şekilde onarılarak işletilmesinin önemine değinerek, eski usulde üretilecek hakiki sızma zeytinyağının uluslararası yarışmalarda Aydın'a derece kazandıracak kalitede bir ürün olacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 17:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?