19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Hayır sever vatandaştan Kuşadası'na yeni okul

Kuşadası yeni bir ilköğretim okulu daha kazanıyor. Devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılacak okul, Kirazlı Köyü yolu üzerindeki Aldaş Gediği mevkiinde bulunan Aydın İl Özel İdaresi'ne ait 22 dönümlük arsa üzerinde inşa edilecek.

Hayırsever vatandaş Suna Çağlayan tarafından yaptırılacak zemin hariç 2 katlı ve 18 derslikli okulla ilgili protokol töreni, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlendi. Aydın Valisi Mustafa Malay'ın da katıldığı törende Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış ile Suna Çağlayan protokolü imzaladı. Kuşadası'nda bulunan okulların çoğunun hayırseverler tarafından yapıldığını hatırlatan Kaymakam Ahmet Ali Barış, bir eğitim kampüsü yapmak için ayrılan 22 dönümlük arazide ilköğretim okulundan sonra bir lise, bir Anadolu Lisesi ve sosyal tesisler yapılmasının planlandığını söyledi. Eğitimin ülke açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Aydın Valisi Mustafa Malay ise artık bütçeden en büyük payı eğitimin aldığını, ancak yine de vatandaşa büyük iş düştüğünü belirterek, okul yaptıran hayırseverlere teşekkür etti. Daha sonra heyecanlı ve duygusal bir konuşma yapan hayırsever Suna Çağlayan, okula anne ve babasının adı olan Pakize-Kamil Çağlayan İlköğretim Okulu olmasını istediğini belirterek, sürpriz bir açıklama yaptı. Çağlayan, ilköğretim okulu bittikten sonra lise binasını da yaptıracağını ve kendi adını vereceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 17:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADALET TUZCU IP: 212.175.115.xxx Tarih : 21.05.2008 17:04:51

pakize kamil çağlayan ilköğretim okulu 2008-09 öğretim yılında açılacak mı?okula ait fotoğraf yok mudur?SEVGİLİ SUNA HANIMEFENDİ saygılarımı sunarım.Umarım sizinle tanışma şerefine nail olurum.İstanbul Şişli'de çalışan bir öğretmenim..