23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Öykü ve şiir günleri 28 Eylül'de başlayacak

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde belediye tarafından bu yıl 2.'si gerçekleştirilecek olan Öykü ve Şiir Günleri, 28 Eylül-01 Ekim 2005 tarihlerinde yapılacak. Kültür-sanat etkinliklerine öykü yazarlığı ve şairlik bağlamında özellik kazandırmak, edebiyatın yerel ustalarına sahip çıkmak amacıyla düzenlenecek etkinliğe bu yıl onur konuğu olarak Muzaffer İzgü, Ahmet Oktay, Altan Öymen ve Doğan Yurdakul katılacak. 3 gün sürecek kültür-sanat şöleninde, Söke'de yayımlanan Beşparmak dergisince düzenlenen "Samim Kocagöz Öykü" ve "Beşparmak Dergisi Şiir" yarışmalarında derece alanlara ödülleri de verilecek. 1995 yılından bu yana düzenlenen yarışmalarda öyküde Muzaffer İzgü, Burhan Günel, Öner Yağcı, Ziya Gürel ve Mustafa Pamukçu; şiirde Ş. Avni Ölez, H. Hüseyin Yalvaç, Tacim Çiçek, A. Zeki Muslu ve Talat Avcı'dan oluşan seçici kurullar görev yapıyor.

Etkinliklerde, Samos Adası'ndan bir bayan sanatçının piyano resitaliyle TRT İzmir Radyosu THM Yurttan Sesler Korosu'nun seslendireceği "Türkülerle Öyküye ve Şiire Yolculuk" adlı bir dinleti de yer alacak. Ankara'da yerleşik Bilim ve Sanat Kitabevi de etkinlik süresince stand kurarak yazarları okuyucularla buluşturacak
Geçtiğimiz yıl 58 edebiyatçının katıldığı Kuşadası Öykü ve Şiir Günleri'nde yer alan panellerde seslendirilen şiir ve öyküler, "Kuşadası'nda Öykü ve Şiire Yolculuk" adını taşıyan kitapta bir araya getirilmişti. Bu yıl ikincisi yayımlanacak olan "Kuşadası'nda Öykü ve Şiire Yolculuk" kitabında panel, şiir ve öykülerin yanı sıra "Çocuk Edebiyatı" konusu özel dosya biçiminde sunulacak.

Önümüzdeki yıl uluslararası katılımla evrensel kültüre açılmayı hedefleyen etkinliğin genel koordinatörlüğünü Selim Esen ve Ayşe G. Şerifoğlu yapıyor. Düzenleme kurulunda ise Sultan Su Esen, Talat Avcı, Belma Özgün ve Etem Oruç yer alıyor. Öykü ve Şiir Günleri Danışma Kurulu da Mustafa Kemal Yılmaz, Mehmet Aydın ve Uğur Özay'dan oluşuyor.
Kuşadası Öykü ve Şiir Günleri, kapsamı ve içeriğiyle bir yandan bölgede kültür-sanatın gelişmesi ve yaygınlaşmasına, bir yandan da beldenin kültürel kimliğine yeni bir boyut kazandırıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 14:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?