1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

'tarımsal kalkınma' masaya yatırıldı

Narenciye, arıcılık ve zeytincilikle beraber balıkçılık alanında da son derece verimli imkanlara sahip olan Kuşadası'nda, ilk kez bir tarımsal kalkınma çalışması yapılıyor. Kuşadası ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve son aşamaya gelen Kuşadası'nın tarımsal kalkınma planıyla ilgili düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısı büyük ilgi gördü.
 
Kuşadası ilçe Tarım Müdürlüğü'ne kısa süre önce atanan Hasan Göçmen tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, yıllardır ihmal edilen tarımsal alanlar, ilk kez ciddi şekilde bu toplantıyla ele alınmış oldu. Kütüphane Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz ve çok sayıda bürokratla kalabalık çiftçi topluluğu katıldı. Kuşadası'nın tarımsal kalkınma planını açıklayan Kuşadası ilçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, son aşamaya gelen "Kuşadası ilçesi Tarımsal Kalkınma Planı" çalışmalarıyla Kuşadası ilçesinin Tarımsal potansiyeli ile kırsal ve tarımsal kalkınma stratejilerini açıkladı.

Hazırladıkları tarımsal kalkınma planının Ege Bölgesi'ndeki diğer ilçelere de örnek olacağını belirten Tarım Müdürü Göçmen, planlamanın amacı tarım strateji belgesini kamuoyuna duyururken, Kuşadası'nın ekonomik, fiziksel ve tarımsal özellikleri ile tarımsal gelir durumunu anlattı. Kuşadası'nın iklim, toprak yapısı ve bitki deseninin karşılaştırılması ile ortaya bazı tarımsal problemler çıktığını belirten Tarım Müdürü Göçmen, dezavantajların yanında, Kuşadası'nın çok çeşitli avantajları ve fırsatları bulunduğunu vurgulayarak, kurumsal olarak problemler yaşandığını ancak çeşitli proje önerileriyle bu sorunların rahatlıkla çözülebileceğine dikkat çekti. Kuşadası ilçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, ayrıca toplantıya katılan çiftçilerin sorularını da cevaplandırdı ve değerlendirmelerde bulundu.
Bu arada, toplantıda konuşan Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Kuşadası'nın son derece önemli tarım arazilerine sahip olduğunu ancak bugüne kadar bu imkanların değerlendirilemediğini söyledi. Kuşadası'nın tarımsal kalkınma planıyla tarımsal ilk hamleye giriştiğini anlatan Kaymakam Barış, son düzenlemeleri de göz önüne alarak toprağın niteliğinin ne olduğunun ve neler yapılması, üretilmesi gerektiğini ortaya koyacaklarını vurgulayarak, tarımdaki gelişmenin turizme de önemli katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 09:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?