3
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Ali Tepe

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi 3 ayrı kampustan oluşuyor. Merkez kampusu 2000 dönümlük bir alan üzerine kurulu. Burada rektörlük birimleri, Fen-Edebiyat, Eğitim ve Tıp Fakülteleri ile Uygulama Hastanesi binaları yer alıyor. İkinci kampus, Aydın’a 18 kilometre uzaklıkta. 2500 dönüm alanda kurulu bu kampusta Ziraat Fakültesi ve Uygulama Çiftliği bulunuyor.

Batı Kampusunda ise Veteriner Fakültesi ve bu fakülteye ait bir hayvan hastanesi yer alıyor. İlçeler de çok sayıda yüksek okulu bulunan üniversite, şu anda 530 akademik personel ile 4 bine yakın öğrenciye eğitim-öğretim imkanı sağlıyor.

İlk öğrencilerini 1998-99 eğitim-öğretim yılında alan Tıp Fakültesi bünyesinde öğrencilere yoğun pratik yapma imkanı sağlayan laboratuarlar yer alıyor. Bu yıl başından itibaren açık kalp ameliyatları dahil hemen her ameliyatın başarıyla uygulandığı Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 90 öğretim üyesi görev yapıyor. Uzman hekimlerle birlikte bu rakam 180’e ulaşıyor. Hastane teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyor. Üniversite ayrıca yer bağışında bulunan hayırsever Ali Tepe adına Kuşadası’nda da bir tıp merkezi kurdu.


Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar