3
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Ayşıl-Oğuz Başöz

Aydın’ın Kuşadası İlçesi Güzelçamlı Beldesi’nde devlet-vatandaş işbirliği ile yapılacak olan 18 derslikli lisenin yapımı için protokol imzalandı.

Aydın Valiliği’nde düzenlenen törenle okula adını verecek olan mimar Oğuz Başöz ve eşi Ayşıl Başöz, Vali Muharrem Göktayoğlu ile protokol imzaladı.
Törende konuşan Aydın Milli Eğitim Müdürü Murat Taner Aydın, 1999 yılından bu yana hayırsever vatandaşların eğitime 8 trilyon 341 milyar maddi destek verdiklerini söyledi.

Aydın Valisi Muharrem Göktayoğlu da, Başöz çiftine eğitime yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti. Vali Göktayoğlu, "Eğitim finansmanı açısından mevcut imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapmaya çalışmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığımız’ın başlattığı ’Eğitime yüzde 100 destek’ kampanyası çerçevesinde hedeflediğimiz eğitim standartlarının yakalanmasında ve eğitim finansmanının hafifletilmesinde devlet ve milleti bütünleştirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye, hızlı bir nüfus artışı içindedir. Bu artış her gün yeni eğitim kurumlarının açılmasını gerektirmektedir. Başöz çifti de devletimizin yetişemediği noktalara uzanarak kendi gücü ve imkanlarını birleştirip örnek bir davranış göstermiştir. Kendilerine bu anlamlı davranışlarından dolayı kutluyorum" dedi.

Okulu yaptıracak olan Oğuz Başöz, "Okulun 24 ayda bitirilmesi gerekiyor. Fakat biz daha da acele edip okulu önümüzdeki döneme yetiştireceğiz. Eşim ve ben beldedeki lise öğrencilerinin başka yerlere gitmekten kurtarmak istiyoruz" dedi.
Protokol törenine, Kuşadası Kaymakamı Ali Barış, Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü katıldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar