17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Nazilli Polis Okulu'nda öğrenim başladı

Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu 2005-2006 yılı eğitim-öğretim sezonunu törenle açtı. Törene AK Parti Aydın Milletvekili Ali Rıza Acar, Aydın Valisi Mustafa Malay, Nazilli Kaymakamı Salih Keser, Belediye Başkanı Esat Ergüler, Okul Müdürü Yaşar Özen, diğer yetkililer, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sinevizyon gösterisi ile devam eden törende, bur konuşma yapan Okul Müdürü Yaşar Özen, "Kalkınmanın yolu bilimden geçiyor. Toplumumuzun huzur ve refahı için polis teşkilatının varlığı kaçınılmazdır. Teknolojiyi takip ederek kalkınma hamlelerine devam edileceği muhakkaktır. Bizler de son teknolojiler kullanılarak eğitim veriyoruz" dedi. Özen, okula yeni katılan 200'ün üzerinde sayıdaki yeni öğrencilere başarılar diledi. Aydın Valisi Mustafa Malay ise, "Bir ülkede kalkınma yoksa huzur da yoktur. Polis aynı zamanda ekonominin de kalkınmasında yardımcıdır. Ben de bu teşkilatın havasını soluyan bir vali olarak polis memuru olarak girdiğim teşkilatta amirliye kadar yükseldim ve şu anda buradayım. Polislik her yerde olduğu gibi bir disiplin mesleğidir. Disiplin varsa huzur vardır, güven vardır. Bundan 30-40 yıl önce her mülakata giren üniformayı giyip polis oluyordu. Teşkilatın yüzde 75 ilkokul mezunu idi. Lise mezunu yok denecek kadar azdı. 5 yıldan bu yana polis okulları yüksek okul haline geldi. Bu kadar insan arasından sizler şanslı olanlarsınız, kıymetini iyi bilin" diye konuştu.

Daha sonra bu sene okula kaydını ilk yaptıran Ersin Gül'e ödül verildi. Okul Müdürü Yaşar Özen de, Vali Malay'a bir şilt takdim etti. Tören kokteylin ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 02:14:09
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 17:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?