24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Cinayetin sırrı çözüldü

Aydın'ın Söke İlçesi'nde 2. el cep telefonu alım satımı yapan bir kişinin satın aldığı cep telefonundaki ses kayıtlarında dinlediği sohbeti polise bildirmesiyle ortaya çıkan cinayet çözüldü. Kayıtların incelenmesinin ardından, cinayeti işlediği belirlenen R.K.'nin (Rıfat Karakaya) çiftlikteki yer göstermesi ile yapılan aramada, öldürülen Haşim Yaşar'ın (74) cesedi bulundu. Edinilen bilgiye göre, olay şöyle gelişti:

Aydın'ın Söke İlçesi'nde cep telefonu alım satımı yapan T.D. (Tufan Doğan) isimli şahıs, kendisine telefon satan K.Ç. (Kadir Çelik) isimli kişinin telefonunu kontrol ederken telefonun ses kayıtlarında biri bayan iki kişi arasındaki konuşmada cinayet itirafını duydu. Bunun üzerine polise müracaat eden T.D., telefonla birlikte ses kayıtlarını güvenlik güçlerine teslim etti. Polis, yaptığı inceleme sonunda telefonu satan K.Ç. isimli şahsı gözaltına aldı. K.Ç. ifadesinde, kayıttaki sesin kendisine ait olduğunu ve daha önce kendi yanında çalışan Z.D. (Züleyha Duman) isimli bayanla bu konuşmayı yaptıklarını söyledi. K.Ç. konuşmalardan Z.D. isimli bayanın R.K. isimli şahısla birlikte yaşadığını, R.K.'nin Çorum ilinden Haşim Yaşar isimli bir şahsı getirdiğini, Akçakonak Köyü'ndeki N.B.'ye (Necati Bezine) ait çiftlikte alkol aldıkları sırada aralarında bilinmeyen bir sebeple çıkan tartışmada, R.K.'nin Haşim isimli şahsı hortumla boğarak öldürdüğünü ve aynı yerde ağacın altına gömdüğünü Z.D.'den öğrendiğini söyledi.

İzmir'den getirilen uzman köpeklerle dün gün boyunca arama yapılmasına rağmen cesede ulaşılamamıştı. Operasyon başlatan polis izini sürdüğü R.K. ve Z.D.'yi dün gece Denizli'de gözaltına aldı. Gece Söke'ye getirilen ve götürüldüğü N.B.'ye ait çiftlikte Haşim Yaşar'ı öldürdüğünü belirterek suçunu itiraf eden R.K.'ye, bugün öğle saatlerinde çiftlikte yer gösterme yaptırıldı. R.K., Haşim Yaşar'ı öldürdükten sonra gömdüğü yeri gösterdi. Zanlının gösterdiği yerde yapılan kazıda, 10 ay önce öldürülerek gömülen Haşim Yaşar'ın çürümüş cesedine ulaşıldı. Ceset, torbalara konularak incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

R.K.'nin, Haşim Yaşar'ı bundan 10 ay önce Çorum'dan Söke'nin Akçakonak Köyü'ne getirdikten sonra N.B.'ye ait çiftlikte iş sağladığı ve "dayısı" olarak tanıttığı öğrenildi. Cinayet sebebini açıklamayan R.K., yer göstermenin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilirken, gözaltına alınanlardan Z.D. ve çiftlik sahibi N.B., savcılıkça sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 19:27:06
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 17:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?