28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Panik Söke'ye de sıçradı

Kuş gribi paniği Aydın'a da sıçradı. Söke ilçesi Akçaknonak köyünde ölen 40 tavuk köyde tedirginliğe yol açtı.

Bir kuşu ölenlerin de sokakta ölü kuş görenlerin de kuş gribi şüphesiyle Aydın Tarım İl Müdürlüğüve 112 Acil Yardım'ı aradıkları belirtildi. Aydın'da şu ana kadar kuş gribi vakası yaşanmadığını belirten Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Akçakonak köyündeki 40 tavuğun kuş gribinden değil, başka bir hastalıktan öldüğünü açıkladı.

Kuş gribiyle ilgili tüm tedbirleri ve hazırlıkları yaptıklarını belirten Öztürk, paniğe gerek olmadığını söyledi. Ölen kanatlı hayvan görenleri dokunmamalarını isteyen Öztürk, müdürlüklerinde 24 saat görevli bulundurduklarını kaydetti.

Hastalığın açıkta olan kanatlılara bulaştığını buna rağmen tüm ildeki tavuk işletmelerinin denetlendiğini ve uyarıldığını beyan eden Öztürk, "Evinde beslediği muhabbet kuşu ölen telefonla veya bizzat gelerek kuş gribini soruyor. Söke'de ölen tavuklardan örnek alındı ve İzmir Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Aldığımız rapor sonuçları kuş gribi olmadığı yönünde. Bu tür ölümler de zaman zaman olmakta. Bu tavuklar güvenli bir şekilde gömüldü. Aydın'da şu ana kadar bir olaya rastlanmadı." dedi.


.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 14:35:04
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 12:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?