18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kemalpaşa İlköğretim Okulu yenileniyor

Söke'nin en eski yapılarından, 1933 yılında inşa edilen, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Vakfı tescilli olan Kemalpaşa İlköğretim Okulu, 72 yıl aradan sonra en kapsamlı restorasyonunu yaşıyor. Tümgeneral Eyüp Kaptan'ın ilk eğitimini aldığı okul olması nedeniyle yaptığı yardım ile başlatılan restorasyona, Aydın Özel İdare de katkıda bulununca, okul harabe halinden kurtuluyor. Tarihi Söke Kemalpaşa İlköğretim Okulu'nun 72 yıllık dış sıvası tamamen değiştirilirken, çatısı onarılan okul binasının iç kısmında tüm elektrik aksamı, duvar sıvaları da yenilendi. Ayrıca okulun sınıflarında tepegöz, bilgisayar ve televizyon gibi gereçlerin bağlanacağı tesisatlar da döşenerek, modern bir hale getirildi.
Sökeli Mimar Hilmi Salbaş tarafından restore edilen okulun 10 Eylül tarihine kadar tamamen eğitime hazır hale getirileceği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yenilenmiş olarak teslim edileceği belirtildi.
Aydın Vali Yardımcısı ve Söke İlçe Kaymakam Vakili Nurdoğan Kaya ve Söke İlçe Milli Eğitim şube müdürlerinden Yaşar Badur, eğitim yılı öncesi tadilatları süren okulları gezerek, bilgi edindi. Kemalpaşa İlköğretim Okulu dışında Söke'ye bağlı Sazlıköy Beldesi İlköğretim Okulu ve Çavdar Köyü İlköğretim Okulu'nda da tadilat çalışmalarının son aşamaya geldiği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 17:36:53
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 18:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?