18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Söke belediyesi su arıyor

Aydın'ın Söke İlçesi'nde 25 kuyudan 7'sinin kurumasıyla ortaya çıkan susuzluğa çare arayan Söke Belediyesi, sondaj çalışmaları yapıyor.

Aydın'ın Söke İlçesi'nde su sondaj kuyularının bir bir kurumasıyla birlikte belediye su aramaya başladı. Borsa Kuyusu yanında başlatılan sondaj çalışmasından olumlu sonuç alındı. Önceki yıllarda 80 metrede suya ulaşılırken, taban suyunun çekilmesi nedeniyle 150 metrede ancak su bulunabildiği öğrenildi.

Yaşanan su sorunun çözmek için çalışmaların devam ettiğini ancak bu yıl sorunun tam olarak çözülmesinin mümkün olmadığını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, ilçenin sağlıklı su ihtiyacını karşılayabilmek için dağ eteklerinde sondaj kuyusu açacaklarını söyledi. Tarımda bilinçsiz kullanılan ilaçlar nedeniyle, Söke Ovası'ndaki yer altı sularının da kirlendiğini kaydeden Özekmekçi, "Maalesef ovada kuyu kazıp su sıkıntımızı çözemiyoruz. Çünkü tarımda yapılan bilinçsiz ilaçlamalar nedeniyle yer altı sularımız da kirlendi. Bu nedenle Söke'ye su sağlayacak kuyuları dağ eteklerinde açacağız. Şimdiden gerekli tedbiri almazsak önümüzdeki yıllarda Söke ciddi oranda su sıkıntısı yaşayacak. Bu nedenle yetkilileri Ayın'da inşaatı devam eden barajları bir an önce bitirmeye, vatandaşları da suyu ve toprağı bilinçli kullanmaya çağırıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 01:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?