16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Deve güreşinde kaza

Söke'ye bağlı Bağarası Beldesi'nde bu yıl 21.'si düzenlenen geleneksel Deve Güreşi Festivali'nde üzücü bir olay yaşandı. Güreş sırasında ayağı kırılan bir deve iş makineleriyle arenadan götürülürken, deve sahipleri gözyaşı döktü.

Hafta sonu Bağarası Beldesi'nde yapılan deve güreşleri büyük ilgi gördü. 2 yıldır hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan ve büyük özlemle beklenen deve güreşlerini, bu yıl binlerce kişi izledi.

Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nden yaklaşık 100 devenin katıldığı Bağarası 21. Deve Güreşi Festivali'nde, geçtiğimiz hafta yapılan hazırlık karşılaşmalarında CHP'li Mustafa Sarıgül adına arenaya çıkan deveye karşı "Deniz Baykal"adıyla güreşen deve, final güreşinde Söke'nin Özbaşı Köyü'nden getirilen "Karamurat" adlı deveyle karşılaştı.

Bu defa gerçek adı olan Başkanbey adıyla arenaya çıkan deve, Karamurat ile güreşi sırasında bağ atıp çöktükten sonra bir türlü ayağa kalkamadı. Acı içinde inleyen deveyi rakibinden urgancılar kurtardı. Yattığı yerden kalkamayan deveyi kontrol eden hakem heyeti, devenin ayağının kırıldığını tespit etti. Deve Bağarası Belediyesi'ne ait iş makineleriyle arenadan alınıp, bir kamyona yüklenerek götürüldü. Deve sahipleri Mustafa Turgan ve Ali Gündem ise gözyaşlarını tutamadı.

Güreş tertip komitesi başkanı ve Bağarası Belediye Başkanı Ünal Yeşil, Başkanbey'in sakatlığıyla ilgili tüm masrafların güreş komitesi tarafından karşılanacağını belirtti. Deve güreşlerinde çok nadir rastlanabilecek bir durumun yaşandığını dile getiren Yeşil, bölgenin meşhur develerinden Başkanbey'in tedavi ettirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 15:29:21
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 12:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?