2
Mayıs
2024
Perşembe
SULTANHİSAR - AYDIN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar Meslek Yüksekokulu

Kuruluş :

Adnan Menderes Üniversitesi, Sultanhisar Meslek Yüksekokulu Aydın ili Sultanhisar ilçesinde 1995-96 Egitim-Ögretim yılında hizmet vermeye baslamıştır.

İlk yıllarda kendisine ait binası ve arazisi bulunmadığı için ilçe Milli Egitim Müdürlüğünün tahsis ettigi geçici binalarda egitim-ögretime baslayan yüksekokulumuz, 1998 yılında ilçede bulunan ve kullanılmayan Tekel bina ve deposunun arazisiyle birlikte satın alınmasıyla kendisine ait bina ve araziye kavuşmuş, tadilat ve onarım çalismalarının tamamlanmasıyla birlikte bir yüksekokulun bütün ihtiyaçlarını karşılayan modern laboratuvar, derslik, ve sosyal tesislere sahip olmuştur.

Yerleşim :

Meslek Yüksekokulumuz Aydın Ilinin 32 km doğusunda 5900 nüfuslu ve ekonomisi tarıma dayalı ve antik Nysa kentinin yer aldığı Sultanhisar ilçesinde bulunmaktadır. Nazilli ilçesine 15 km mesafede bulunan meslek yüksekokulumuza ulaşım Aydin-Nazilli ve Sultanhisar-Nazilli hatlarında çalışan minibüslerle ve düzenli seferleri bulunan tren ile sağlanmaktadır.

Ilçemizden, ülkemizin Kuşadası, Pamukkale, Bodrum, Selçuk, Efes, Meryem Ana, Sirince gibi daha bir çok önemli turizm merkezlerine çok düsük ücret karsılığı ve kısa sürede ulasmak mümkündür. Nysa antik kentini gezmeye gelen yerli ve yabanci turistler için 4 yıldızlı ve yüzme havuzlu Nysa otel hizmet vermektedir.

Ilçemiz sınırları içinde yeralan Yukarıkavaklı köyünde Kurtuluş savaşımızın önemli kahramanlarından Yörük Ali Efenin evi bulunmaktadır. Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen ev ziyarete açılmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Sultanhisar Meslek Yüksekokulu
Adres2 :Sultanhisar/Aydın
Posta Kodu :
Telefon :0256 3512771
Faks :02563512744
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.