20
Mayıs
2024
Pazertesi
SULTANHİSAR - AYDIN

17 yıldır elektrik bekliyorlar

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Atça Beldesi'ne bir kilometre mesafede bulunan Çomaklı semtinde oturan 11 aile halen elektrikle tanışamadı.

17 yıldır çalmadık kapı bırakmamalarına rağmen bir türlü elektriğe kavuşamayan vatandaşlar yetkililerden yardım istediler.


Elektriksiz zorlu hayat mücadelesinden en çok kendilerinin etkilendiğini belirten kadın ve çocuklar, elektrik olmadığı için teknolojinin hiçbir nimetinden faydalanamadıklarını söylediler. Elektriğe kavuşmak için 17 yıl önce başlattıkları mücadelenin henüz sonuç vermediğini ancak bugünden itibaren kendisi için çocukları için bunu istediğini belirten semt sakinlerinden Hülya Örgüt "Milletin internet çağına girdiği bir dönemde biz Türkiye'nin en batısında yer alan bir şehir olarak halen elektriğe ulaşma mücadelesi veriyoruz.

Maalesef 17 yıldır elektriğe ulaşmak için mücadele ettik, ancak ulaşamadık. Burada bulunan 11 hanedeki 11 bayanın ömrü çürüdü. Eski çağlarda olduğu gibi gaz lambaları ile hayat mücadelesi veriyoruz. Okula giden çocuklarımız bu durumdan en fazla etkilenenler arasında. Çocuklarımız derslerini ancak gün ışığında çalışabiliyor. Bu da başarılarını olumsuz etkiliyor. Bugüne kadar yerelde çalmadık kapı bırakmadık. Ne olur yetkililer bizim bu derdimize çare bulsun" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 02:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?