18
Mayıs
2024
Cumartesi
SULTANHİSAR - AYDIN

2004 çilek rekoltesi: 12 bin ton

Sultanhisar Tarım İlçe Müdürü Kamil Özdemir, 2004 yılında ilçede 12 bin ton çilek üretimi yapılarak, 10 milyon YTL gayri safi gelir sağlandığını belirtti. Bu yıl da aynı miktarda gelir ve rekolte beklendiğini kaydeden Özdemir, üreticilerin daha fazla gelir elde edebilmeleri için birlik kurmaları gerektiğini söyledi.

Sultanhisar’da yaşayan nüfusun büyük çoğunluğunun geçimini tarımdan sağladığını belirten İlçe Tarım Müdürü Kamil Özdemir, "İlçemizde 3 bin 500 dekar alanda yaklaşık 12 bin ton çilek üretimi yapılmaktadır. Bu da ilçemize 10 milyon YTL gayri safi gelir sağlamaktadır. Çilek tarımı yoğun işgücü gerektiren bir sektör olması nedeniyle sadece çilek üreticisine değil, aynı zamanda bu iş kolunda çalışan ailelere de katkıda bulunmaktadır. Sultanhisar çilekleri Türkiye’de kalitesini ispatlamıştır. Artık yurtdışı pazarlarda kendini ispatlama zamanı gelmiştir. Bunun için üreticilerimiz Çilek Üreticileri Birliği kurmalıdır" dedi.

Aydın’da çilek tarımında kesinlikle hormon kullanımı olmadığını ve Tarım İl Müdürlüğü’nce tüm çileklerin laboratuvar ortamında analiz edildiğini ifade eden Özdemir, "Aydın’da tüm üreticilerimiz organik üretim yapmaktadır. Vatandaşlarımız Aydın’da üretilen çilekleri güvenle tüketebilirler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 12:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?