19
Mayıs
2024
Pazar
SULTANHİSAR - AYDIN

Aydın: Sultanhisar'da kazılar törenle başladı

Çalışmaların başlaması nedeniyle düzenlenen törene, Aydın Vali Vekili Ömer Eru, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Antalya Milletvekili Tuncay Ercin, İl Kültür Müdürü Halil İbrahim Aktemur, Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat İdil, Sultanhisar Kaymakamı Yılmaz Aydın ve diğer yetkililer katıldı.


Nysa Oteli’nde verilen kokteylin ardından katılımcılar Nysa ören yerine geçti. Burada yeni kurulan NYSA Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Ercan Çerçioğlu konuyla ilgili bir açıklama yaparak, kazılara 11 sponsor firmanın destek verdiğini söyledi.


Aydın Vali Vekili Ömer Eru ise bu tür çalışmalarla kaçak kazıların önüne geçildiğini ifade ederek, "Türkiye, tarihi zenginliklerini gün ışığına çıkarmak durumundadır. Nysa da diğer tarihi alanlardan biridir. Burada yapılan çalışmalar gurur vericidir. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Konuşmaların ardından Nysa kazıları ve ören yeri ile ilgili bilgiler verildi. Kazıların 2 ay boyunca 60’ı aşkın işçi ile gerçekleştirileceği bildirildi.

iha-aydın
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 11:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?