17
Mayıs
2024
Cuma
SULTANHİSAR - AYDIN

Aydın-Sultanhisar: Çiftçinin derdi domuzlar

İzmir’de yaşanan domuz eti skandalının ardından Aydın’daki çiftçiler zora durumda kaldı. Sürek avının yasaklanmasıyla sayıları her geçen gün artan domuzlar, tarım alanlarına zarar vermeye başladı.

Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal, Çine, Sultanhisar, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Germencik ve Karacasu ilçelerinde domuzların tarım alanlarına ciddi zararlar verdiğini, bu nedenle Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Aydın’da sürek avını serbest bırakmasını istedi.
İzmir’de yaşanan domuz eti skandalının ardından Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından sürek avının yasaklandığını ve izne tabi tutulduğunu vurgulayan Gürdal, "Aydın’da yaban domuzlarının verdiği zarar artarak devam ediyor. Ziraat odaları olarak sürek avının kolaylaştırılmasını ve teşvik edilmesini beklerken, getirilen bu yasak ve zorluk bizleri çıkmaza soktu. Bu yasağı kabul etmemiz mümkün değil. Aydın’da mutlaka sürek avı yapılmalıdır. Eğer domuzun etiyle ilgili bir problem varsa, yetkililerin denetiminde imha edelim. Aksi takdirde her geçen gün sayısı artan bu domuzlar, yazın ovadaki ekili alanlara, özellikle mısır tarlalarına büyük zarar vererek ekonomik kayıplara yol açacaktır" dedi.
AYDIN-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Mart 2004 Cuma 16:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?