20
Mayıs
2024
Pazertesi
SULTANHİSAR - AYDIN

Belediye Meclisi'nde gergin toplantı

Sultanhisar Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında hararetli tartışmalar yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde meclis üyeliğinden düşürülen işadamı Ercan Çerçioğlu’nun yerine Fikret Günyeli’nin katıldığı toplantıda, Sultanhisar’da bu yıl ilk kez kurulan iftar çadırının ele alındığı gündem maddesi tartışma konusu oldu.
Sultanhisar Belediyesi tarafından ilçede ilk kez kurulan 300 kişilik iftar çadırının bir seçim yatırımı olduğunu iddia eden CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Öncan, “10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorsunuz. Daha öce neden yapmadınız, tabii seçim var. Bu bir seçim yatırımı olarak görüyorsunuz” dedi.


İddiaları cevaplayan Belediye Başkanı Fazıl Törün, CHP’li meclis üyelerinin beğenmedikleri bu konu için red oyu kullanma haklarının bulunduğuna işaret etti. Yapılan konuşmaların ardından oylanan gündem maddesine 6 kabul ve 3 red oyu verildi. Oylama sonucunda iftar çadırı projesinin Ramazan ayı sonuna kadar devam etmesine oy çokluğu ile karar verilmiş oldu.


Toplam altı gündem maddesini görüşen meclis üyeleri; ilçede vefat eden her kişi için belediye tarafından 100 kişilik yemek dağıtılmasına ve Nysa Kaynak suyunun 25 kilometrelik irsaliye hattının belediye tarafından yenilenerek su kaybının önlenmesini karara bağladı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 11:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?