22
Mayıs
2024
Çarşamba
SULTANHİSAR - AYDIN

Bu köyde su sıkıntısı yok!

Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Güvendik Köyü'nde asırlardır hiç su sıkıntısı yaşanmadığı bildirildi. Köyün yakınında bulunan tarihi yapıların altından gelen su sesi ise duyanları şaşırtıyor. Asırlardı köyde hiç su sıkıntısı yaşanmadığını ve her yerde toprağın tavlı olması nedeniyle sebze ve meyve üretiminin gerçekleştiğini belirten köylüler MTA'nın köyün altından geçtiği iddia edilen nehri araştırmasını istediler.

Köy sahasında bulunan tüm arazilerden su çıktığını ve bugüne kadar köyde hiç kuraklık yaşamadıklarını belirten Köylüler köyün altında büyük bir göl ya da su varlığı bulunduğuna inanıyor. Köyün değişik yerlerinde duyulan su sesi ise olayla ilk defa karşılaşanları şaşırtıyor.

Köylerinin altında çok miktarda su olduğunu iddia eden Köy Muhtarı Saim Tosun "Ülkemizde periyodik aralıklarla yaşanan kuraklık nedeniyle su kıtlığı olur. Ancak bu güne kadar bu köyde hiç su kıtlığı yaşanmamış. Şu anda Ege'de kuraklık söz konusu. Özellikle tarımsal sulamada ciddi sıkıntı var. Ancak bizim köy hudutları içerisinde her yerden kaynak suyu çıkıyor. Köyün belirli yerlerinde yer altından su sesi gelmesi eskiden beri söylenegelen 'Bu köyün altında büyük bir su var' sözünü doğruluyor" sözlerine yer verdi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 14:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?