24
Mayıs
2024
Cuma
SULTANHİSAR - AYDIN

Devekuşu yumurtaları yüz güldürdü

Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’ne bağlı Atça Beldesi’nde yetiştirilen devekuşu yumurtaları, özellikle rejim yapanların en önemli tüketim maddesi haline geldi.

Atça Beldesi’nde emekli bir sağlık memuru Seher Yiğit, kurduğu devekuşu çiftliğiyle örnek oldu. Devekuşu yumurtasının tanesinin 17 milyon liradan satıldığını belirten Yiğit, devekuşları sayesinde oldukça iyi para kazandığını söyledi.

 Genç yaşta emekli olduktan sonra evde boş oturmaktan sıkıldığı için yeni bir arayış içine girdiğini belirten 43 yaşındaki Seher Yiğit, "Yıllarca sağlık sektöründe hizmet ettim. Emekli olunca evde oturmak beni çok sıktı. Bir şeyler yapmam gerektiğine inandım. Tarım ve hayvancılık çok kötü durumda olduğu için ’Kimsenin yapmadığı bir işi yapmalıyım’ dedim. Aklıma devekuşu çiftliği kurmak geldi. Ve birikimimizle bir çiftlik kurduk. Devekuşu üretimi bölgemizde yaygın değil. Ancak etinden, yumurtasından hatta gübresine kadar her şeyi iyi para eden bu hayvanlar sayesinde çok iyi para kazanıyoruz. İçerisinde hiç kolestrol bulunmadığı için özellikle rejim yapanlar için devekuşu yumurtaları çok tercih ediliyor. Tanesini 17 milyon liraya sattığımız yumurtaların kabuklarını ise süsleyerek hediyelik eşya olarak 8 milyon liradan satıyoruz. Birçok çiftçinin durumu çok kötü, ancak biz halimizden oldukça memnunuz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 07:08:48
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 19:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?