16
Mayıs
2024
Perşembe
SULTANHİSAR - AYDIN

Fırtına devam ediyor

Aydın ve ilçelerinde son üç gündür etkili olan fırtına ve yağışlı hava nedeniyle ciddi oranda maddi hasar meydana geldi. Pek çok köyün elektrik ve ulaşımı kesildi. Yetkiler tarafından hatlardaki onarım ve yolları açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Aydın'da bu sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren yağışlı ve fırtınalı hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Fırtınadan etkilenen merkezlerin başında gelen Kuşadası, Söke, Sultanhisar ve Karpuzlu ilçelerinde meydana gelen hasarların giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Sultanhisar'da yaşanan fırtına sonucu oluşan hortum bir tavuk çiftliğinin maddi hasar ve hayvanların telef olmasına neden olurken, Kuşadası'nda da postanenin paratonerine isabet eden yıldırım nedeniyle Telekom'a ait bilgisayarlar zarar gördü. 

Saatteki hızı 80 kilometreyi bulunan fırtınadan en çok etkilenen ilçelerden biri de Karpuzlu ilçesine bağlı köyler oldu. Birçok köyde asırlık ceviz ve cam ağaçlarının devrildi. Yollar kapandı, evlerin çatıları ve güneş enerji sistemleri uçtu. Bazı ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Bir çok köyde elektrik ve telefon direklerinin devrilmesi nedeniyle hatlar kesildi.
Fırtına nedeniyle Tekeler Köyü İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan iki asırlık dut ağacı devrildi. Ağacın devrildiği sırada öğrencilerin derste olması büyük bir faciayı önledi. 

Fırtına nedeniyle elektrik ve ulaşımı kesilen köylerde çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 12:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet burak baran IP: 85.98.150.xxx Tarih : 15.11.2007 23:09:37

tavukların telef olmasına üzüldüm eskihisar köyündeki meliha baran ve dedem mehmet baran sakın o tavukları yemeyin kuş gribi olabilir