20
Mayıs
2024
Pazertesi
SULTANHİSAR - AYDIN

Gurbetçi aileden örnek davranış

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Atça Beldesi'nde yaşayan 36 yaşındaki özürlü Şule Karakaş'ın 26 yıllık akülü araba özlemini gurbetçi komşuları giderdi. Çocukluk yıllarını Atça'da geçiren ve daha sonra Hollanda'da çalışan Ayla-Erdal Kırtosun Çifti, biriktirdikleri para ile eski komşularının çeyrek asırlık akülü özürlü araba özlemini gidermiş oldu. 

Atça Beldesi'nde düzenlenen bir törenle Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve gurbetçi Kırtosun Ailesi'nin elinden arabasını alan Şule Karakaş, konuşamadığı için yaşadığı sevinci yüz ifadeleri anlatmaya çalıştı. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı törende, Bakan Eker, karşılaştığı manzara nedeniyle duygulu anlar yaşadı. 

Şule Karakaş'ın özürlü olması nedeniyle yıllardır kendi başına sokağa çıkamadığını belirten Ayla Kırtosun "Ben kendimi bildim bileli Şule Abla yürüyemez. Atça'da komşu olduğumuz için kendisini yakından tanıyoruz. Yıllardır sıkıntı yaşıyordu. Şule Abla'nın bu sıkıntısını çözmek için eşimle birlikte akülü bir araba alıp kendisine hediye etmek istedik. Ve bugün Şule Abla'yı sevinçli görmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

Akülü arabasıyla birlikte adeta özgürlüğüne kavuşan, Şule Karataş, gülücükleri ile herkese teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 08:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?