27
Mayıs
2024
Pazertesi
SULTANHİSAR - AYDIN

Köylülere sivil savunma eğitimi

Sultanhisar Sivil Savunma Müdürlüğü'nce 2006 yılı sivil savunma eğitimleri başladı. Sultanhisar mahalle, köy muhtarlarıyla azaları başta olmak üzere halktan seçilen 30 kişiye, deprem eğitimi verilecek. 

İlçe'nin 14 ayrı okulunda 12'şer saatlik verilecek eğitim iki hafta boyunca devam edecek. 

Eğitim amaçlarının deprem sonrası yapılacakları öğretmek olduğunu söyleyen Sultanhisar Sivil Savunma Müdürü Abdil Yaşayacak,"Eğitimlerde, Sivil Savunma Teşkilatı, deprem, depremden korunma tedbirleri, yangın söndürme teknikleri hakkında bilgiler veriyoruz. Halkımızı ve mükelleflerimizi afet öncesi neler yapması konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. NBC savaşları hakkında bilgilendirmek, yangın ve ikaz alarm ibaretlerini öğretmektir. Yine İlçemiz merkez ve beldelerindeki İlk öğretim ve Orta öğretim okullarında deprem ve depremden korunma yöntemleri konulu konferanslar verilecek ve akabinde deprem tatbikatları yaptırılacaktır. 

Geleceğin teminatı olan öğrencilerimizi deprem konusunda bilinçlendirmek, depremi ve depremden korunma yöntemlerini öğretmektir. 

Hepimizin bildiği gibi İlimiz ve ilçemiz birinci derece deprem bölgesindedir. Birinci derece deprem bölgesinde yapıyorsak, deprem konusunda fert olarak, toplum olarak mutlaka bilinçlenmeliyiz dedi.
İHa
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 12:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?