20
Mayıs
2024
Pazertesi
SULTANHİSAR - AYDIN

Kuran kurslarına yoğun ilgi

Sultanhisar İlçe Müftülüğü bünyesinde Atça Beldesi’nde hizmetlerini sürdüren Atça Kız Kur’an Kursu’nda verilen Kur’an-ı Kerim kurslarına Atçalı bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.


Devam eden kurslar hakkında bilgiler veren Atça Kız Kur’an Kursu öğretmeni Mürüvvet İpek, “Kurslarımız sabah saat 8.30’dan 13.00’e kadar devam etmekte olup 8 ay süre içersinde yaş farkı gözetmeden öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim dersi ve dini bilgiler verilmektedir. Kurslarımıza Sultanhisar ilçe merkezi, Salavatlı ve Atça beldelerinden yoğun bir katılım gerçekleşiyor. Sadece Atça’da Salı günleri Bayram Cami’sinde saat 13.30’da bayanlara dini bilgiler verilmekte. Kursa katılan öğrencilerin özellikle 40 yaş üstü olması sevindirici bir olay. Ancak biz genç kızlarımızın da kurslara katılmaması bekliyoruz” dedi.


Kurslara devam eden en yaşlı isim olan 70 yaşındaki Ayşe Sağcan da, “Kur’an-ı Kerimi öğrenmek ve daha iyi anlayabilmek için kurslara devam ediyorum. Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yaşı yoktur. Yaşım 70’de olsa öğrenmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Bugüne kadar düşünmediğim ve geç kaldığım için üzülüyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 14:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?