19
Mayıs
2024
Pazar
SULTANHİSAR - AYDIN

Narenciyede hayal kırıklığı

Sultanhisar İlçesi Sebze ve Meyve Hali’nde bulunan halciler, mandalinayı satamadıklarını, ürünün ellerinde kaldığını belirtirken, mandalina ve portakal üreticisi ise ürünlerini ağaçtan toplayıp hale getirmeye cesaret edemediklerini ifade ediyor.

Soğuk havaların mandalinaya önemli zarar verdiğini kaydeden narenciye üreticisi, ellerindeki iyi ürünlerinde para etmediğini belirtiyor. Halciler ise, "Üretilen mandalina ve portakalda mumyalamanın olmaması, ününün kalitesini düşürüyor. Gümüldür mandalinasının kilosu 400 bin liradan satılırken, burada üretilen mandalina doğrudan pazara giriyor ve fazla üretim de olunca para etmiyor. Bu yıl yurt dışı ihracatı da yok. 150 bin liraya da satsak alıcı yok" diyor.
Sultanhisar’da 185 bin mandalina ağacından 3 bin 700 ton, 110 bin portakal ağacından da 718 bin portakal üretimi yapıldığını kaydeden İlçe Tarım Müdürü Kamil Özdemir, üreticinin bu yıl mağdur olmasını üç nedene bağladı. Mumyalama, ihracat ve meyve suyu fabrikasının olmamasından narenciye üreticisinin mağdur olduğunu vurgulayan Özdemir, ürünün sadece sofralık yiyecek olarak kullanıldığını, Gümüldür mandalinasının da henüz bitmemiş olmasının fiyatların en düşük seviyede bulunmasına sebep olduğunu belirt

aydın
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 12:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?