17
Mayıs
2024
Cuma
SULTANHİSAR - AYDIN

Sultanhisar'da kaza kurbanı öğrenciler anıldı

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Atça Beldesi'nde servis minibüsü ile okula giderken kaza geçirerek hayatını kaybeden 3 öğrenci, ölümlerinin ikinci yılında anıldı.


2 yıl önce meydana gelen trafik kazasında, bir kamyonun servis minibüsüne çarpması sonucu dereye uçan minibüste can veren Nazilli Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerinden Fatih Ertaç Kadem, Ayşe Aktaş ve Osman Onur Aşçı ölümlerinin ikinci yıldönümünde anıldı. Atça Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, öğrenciler için Atça Beldesi'nde keşkek ve aşure dağıtarak mevlit okuttu. Mevlide Atça ve Nazilli'ye bağlı İsabeyli Beldesi'nden binlerce vatandaş katılırken, öğrencilerin ölüm yıldönümleri nedeniyle Nazilli'de bulunan okullarındaki oturmakta oldukları sıralar arkadaşları tarafından boş bırakıldı.


Atça Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, "Artık trafik canavarına 'Dur' demenin zamanı gelmiş geçmektedir. Bu konuda daha duyarlı olmalıyız. Trafik kurallarına uymamız için ne gerekiyorsa birlik beraberlik içerisinde bunu gerçekleştirmeliyiz. Trafik konusunda çeşitli uyarıcı kampanyalar düzenlemeliyiz. Özellikle öğrenci taşıyan servis sürücülerine periyodik olarak eğitim vermeliyiz. Aksi halde zaman zaman bu tür içler acısı hepimizi yasa boğan üzücü trafik kazaları ile karşı karşıya kalırız. Buna meydan vermemeliyiz" dedi.

AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 18:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?