18
Mayıs
2024
Cumartesi
SULTANHİSAR - AYDIN

Sultanhisar'da serada şeftali üretildi

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde şeftali üreticiliği yapan Ferhat Akkuş ve Hasan Avcı, "spring crest" cinsi şeftali ağaçlarını Tarım İl Müdürlüğü ile koordineli olarak naylon serada yetiştirerek, ilk ürünlerini topladı. Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, bu yeni üretim şeklinin Ziraat Bankası tarafından kredi ile destekleneceği müjdesini verdi.


Sera şeftalilerini toplama törenine, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Eru, Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Sultanhisar Kaymakamı Yılmaz Aydın, İlçe Tarım Müdürü Kamil Özdemir, komşu ilçelerin tarım müdürleri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Törende konuşan Sultanhisar İlçe Tarım Müdürü Kamil Özdemir, bunun ilk deneme olduğunu, 2 dekarlık alanda üretim yaparak verimli sonuç aldıklarını söyledi. Özdemir, "İlçemizde 10 çeşit şeftali üretilmektedir. 8 bin 220 ton ürün alınırken, çiftçilerimiz 6 trilyon lira gelir elde etmektedir. Uygulama yaptığımız sera, 10 Şubat 2004 tarihinde örtüldü. Eksi 5 santigrat dereceye kadar, soğuktan etkilenmediğini gördük. Verimde artış olduğunu gözledik ve çiftçimiz turfanda şeftalinin kilosunu 3 milyon liradan sattı. Önümüzdeki dönemde sera şeftalisinde artış bekliyoruz" şeklinde konuştu.


Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk de, bu yeni üretim şeklinin Ziraat Bankası tarafından kredi ile destekleneceği müjdesini vererek, başarılı bir üretim olacağını kaydetti. Vali Yardımcısı Ömer Eru ise, "Türkiye'de ilk defa Sultanhisar'da uygulanan sera altında şeftali üretiminin, ileriki yıllarda Türkiye geneline dağılmasını bekliyoruz" diye konuştu. Sultanhisar Kaymakamı Yılmaz Aydın, serada şeftali üretimi konusunda, ilçesinin öncülük yapmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, bunun özverinin bir sonucu olduğunun vurguladı. Yapılan törenden sonra seralar gezilerek, turfanda olarak üretilen şeftalinin tanıtımı yapıldı.

AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 14:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
talip ALBAYRAK IP: 88.253.78.xxx Tarih : 14.01.2008 19:24:54

mrh ben de sizin gibi bir şeftali üreticisiyim çanakkale bölgesin de şeftalimi üretiyorum artıık şeftali üretiminde değişikliğe gidilmesini istiyorum.evet sizin gibi serada üretebilmemiz mümkün dür onun için sizden ayrıtılı bilgi bekliyorum e-mail adresim ultraslan_MuCHo-3-@hotmail.com