20
Mayıs
2024
Pazertesi
SULTANHİSAR - AYDIN

Unutulan fünyelere 100 milyarlık tazminat

Aydın’ın Sultanhisar İlçesi Malgaç Mustafa Köyü’nde 25 yıl önce unutulan dinamit fünyelerinin bir süre önce patlaması sonucu çocukları yaralanan Gündüz ailesi, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü aleyhine 100 milyarlık tazminat davası açtı.

Olaydan sonra çocuklarında ciddi rahatsızlık oluştuğunu, hal ve hareketlerinin değiştiğini belirten 2. sınıf öğrencisi E.G.’nin babası Hüseyin Gündüz, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün olayda ihmali ve sorumsuzluğunun bulunduğunu iddia etti. Olayın sorumlularının cezalandırılmasını da isteyen Anne Fatma ve baba Hüseyin Gündüz, patlamadan sonra çocukları E.G’nin yüzünde oluşan izlerin silinmediğini ifade ettiler. Gündüz ailesi, tazminat davasından alacakları paranın bir kısmını oğullarının tedavisinde, kalanını ise köylerinin ihtiyacı için kullanacaklarını açıkladı.

Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’ne Bağlı Malgaç Mustafa Köyü’nde, çeyrek asır önce köy yolu yapımı sırasında artan ve okulun deposunda saklanan dinamitler orada unutulmuş, 12 Ekim 2004 günü yapılan temizlik sırasında patlamış ve E.G. isimli öğrenci ağır yaralanmıştı.

AYDIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 16:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?