30
Mayıs
2024
Perşembe
SULTANHİSAR - AYDIN

Yangın söndürüldü

Aydın’ın Sultanhisar ilçesi Atça Beldesi’ne bağlı Uzunlar köyü bitişiğinde otların tutuşmasıyla başlayan ve 1 hektar alanda bulunan zeytin ve çam ağaçlarının yandığı yangın tamamen söndürüldü. Yangın Uzunlar köyünde panik ve korkuya neden oldu. 

Dün öğleden sonra başlayan Orman Marmaris ve Milas Orman İşletme Şefliklerine ait iki adet yangın söndürme helikopteri, 5 adet arazöz ve 90 yangın söndürme işçisi müdahale etmişti. Yanan bölgenin yakınında bulunan 4 adet ev yanma tehlikesine karşı boşaltıldı. 

Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, Nazilli Orman İşletme Müdürü Nejat Demirsu, İl Genel Meclisi üyesi Erdinç Çeliksoy, Sultanhisar Jandarma Bölük Komutanı Nihat Çelebi olay yerine gelerek, söndürme çalışmalarını yerinden takip etti. Kısa sürede yapılan müdahale ile söndürülen yangında 1 hektarlık alandaki zeytin ve çam ağaçları kül oldu. 

Yangında köyün önemli bir tehlike atlattığına işaret eden İlçe Kaymakamı Orhan Mardinli, köyün sınırında başlayan ot yangınının kısa sürede büyüdüğünü kaydetti. 

Mardinli, “Yangında 4 ev yanma tehlikesi atlattı. Havanın rüzgarlı olması biraz işimizi zorlaştırdı ama itfaiye ekibi ve köylünün el birliği ile yangın büyümeden ve can kaybı olmadan söndürüldü. Köyün yakınında bulunan su vanası helikopterin ve itfaiyelerin su alımını kolaylaştırdı. Yangında itfaiye başta olmak üzere köylüler ve askerlerimiz tam puan aldılar. 2 saatlik bir sürede söndürdüler” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:07:49
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 11:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?