19
Mayıs
2024
Pazar
SULTANHİSAR - AYDIN

Yıldırımkaya'dan bir ilk

29 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça belediye başkanları ve belediye başkan adaylarının ilginç projeleri ortaya çıkıyor.

Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça Belde Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Osman Yıldırımkaya, Atça’da yaşayan canlıları en rahat ortamı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye’nin en planlı şehri olan ve Paris Şehir planının birebir uygulandığı Atça Beldesi’nde alt ve üst yapı hizmetlerinin büyük oranda tamamlandığını ve önümüzdeki dönem değişik projelerle beldeyi dünya kendi haline getireceğini kaydeden Osman Yıldırımkaya, ‘Hayvan Toplulaştırma’ projesi ile bir ilke imza atacağını söyledi.

Yasak getirmek yerine teşvik etmeyi amaçladığını kaydeden Yıldırımkaya “Bizim insanımızın yüzde 90’ı tarımla geçiniyor. Bir çoğu da evinde baktı bir iki baş inek ya da koyunu ile 3-5 kuruş nafakasını kazanmaya çalışıyor. Yasa gereği şehir merkezinde yerleşim birimleri arasında hayvan belemek yasak. Biz bu yasayı cezalarla uygulamak yerine, alternatif oluşturup halkı daha karlı hale getirerek uygulamayı tercih ettik. Atça’da hayvancılık yapanlar için 2’şer dönüm alanlar üzerinde ‘Hayvan besleme ve üretim sahaları’ oluşturduk. Buraya her türlü alt yapıyı da getirdik. Toplam 200 dekar alan sadece hayvancılık için kullanılacak. Bu proje ile Atçamız’da hem insanlar hem de hayvanlar daha rahat edecek” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 12:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?