16
Mayıs
2024
Perşembe
SULTANHİSAR - AYDIN

Zehra nine yardım bekliyor

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde 14 yıl önce eşini kaybeden 74 yaşındaki Zehra Tosun, ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle yürüyemeyince gün yüzüne hasret kaldı. Sosyal güvencesi ve hiçbir geliri olmayan yaşlı kadın, 14 yıldır bir hayırsever veya yetkilinin kendisine yardım etmesini bekliyor.


14 yıl önce eşini kaybeden ve o günden bu yana yaşadığı ilçe merkezindeki Kurtuluş Mahallesi Kargılık Sokak 13 numaralı evden dışarı çıkamayan Zehra Tosun, ayakları tutmadığı için ne verilirse onu yiyebiliyor. Köhne bir evde bu güne kadar hiç evlenmemiş ve kendisi gibi rahatsız olan 81 yaşındaki ağabeyi İzzet Savaş ile yaşam mücadelesi veren yaşlı kadın, eşi ölmeden önce ayaklarında şişlikler meydana geldiğini ve tedavi olamayınca her iki ayağının su toplayıp yara olduğunu söyledi.

Daha sonra yürüyemez hale geldiğini ve kimse sahip çıkmayınca kaderiyle baş başa kaldığını ifade eden Tosun, çevredekilerin zaman zaman verdikleri ile yarı aç yarı tok yaşadığını anlattı. İnancı gereği yaşadığı çileli hayata da son veremediğini belirten Zehra nine, "Genelde kuru ekmek yiyerek yaşıyoruz. Çoğu zaman dişlerimiz kesmediği için de ekmekleri ıslatarak yiyoruz. Ancak açlıktan daha çok ayaklarımdan duyduğum acıyı çekmek zor geliyor. Yaşlılıkta sahip çıkan kimsen olmayınca hayat çekilmez oluyor. İnancım gereği 'intihar etmek büyük günah' olduğu için yaşamıma son veremiyorum. Yıllardır ölmeyi bekliyorum. Ancak henüz ölmedim. Ne olur vicdan sahibi yetkililer çektiğim bu acıyı son versin" sözleriyle yaşadığı acıyı dile getirdi.
Çok kötü şartlarda hayat mücadelesi veren ve sürekli kanayan ayaklarından dolayı yıllardır uyku bile uyuyamaz hale geldiğini belirten yaşlı kadının en büyük isteği, ya kendisine yardım eli uzatılması ya da bir önce ölmek.


iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2007 Cumartesi 02:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can akyıldız IP: 88.224.21.xxx Tarih : 12.11.2008 17:58:06

allah yardımcısı olsun keske dururumum olsada yardımcı olsamm parası olupta durumu olupta karı kıza içkiye verdiginiz paralardan bir birikim yapsanızda su teyzeye bi yardım eli uzatsanız allah kımsenin basına vermesin