27
Mayıs
2024
Pazertesi
ACIPAYAM - DENİZLİ

13 bin öğrenciye göz taraması

ACIPAYAM'DA 13 BİN ÖĞRENCİ GÖZ TARAMASINDAN GEÇİRİLİYOR

Denizli'nin Acıpayam İlçesinde okul öncesi, ilk ve ortaöğretimde eğitim öğrenim gören yaklaşık 13 bin öğrenci ücretsiz göz taramasından geçirilmeye başlandı.

Acıpayam ilçesinde 15 yıl önce hizmete giren Acıpayam Devlet Hastanesi'nde göz polikliniği hizmete girdi. Poliklinik için gerekli tüm cihazlar hastane tarafından satın alınırken, hastanenin ilk göz doktoru Gökhan Deda da göreve başladı. Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.İlhami Beyaztaş, hastane yönetiminin kararıyla ilçe merkezi, beldeler ve köylerde anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretimde öğrenim gören 13 bin öğrencinin göz taramasından geçirileceğini söyledi. Göz taramasına ilköğretim okulu öğrencilerinden başlanırken, taramadan geçirilecek öğrenciler hastaneye giderek göz taramalarını yaptırıyor. Acıpayam Devlet Hastanesi ile Denizli Servergazi Devlet Hastanesi arasında, göz bozukluğu olan ve tedavi edilmesi gereken öğrencilerin Servergazi Devlet Hastanesi'nde tedavi edilmesi konusunda anlaşma sağlanırken, öğrencilerin bu hizmetlerden ücretsiz yararlanacakları belirtildi.

Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekimi İlhami Beyaztaş, göz polikliniğinin hizmete girmesiyle sağlık hizmetleri konusunda daha iyi bir duruma geldiklerini söyledi. İlçedeki göz hastalarının Denizli'ye gitmekten kurtulduğunu belirten Beyaztaş, "Göz polikliniğimizin hizmete girmesiyle öğrencilerimizi göz taramasından geçirmeye başladık. Tedavi olması gereken öğrencileri Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'ne gönderiyoruz" dedi.

Ayrıca, Acıpayam'daki öğrencilerin göz taramasının tamamlanmasının ardından en yakın ilçeler olan Beyağaç ve Çameli ilçelerindeki öğrencilerin de Acıpayam Devlet Hastanesi'nde taramadan geçirilmesinin hedefendiği öğrenildi.

ACIPAYAM'DA 13 BİN ÖĞRENCİ GÖZ TARAMASINDAN GEÇİRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 14:13:01
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 17:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?