19
Mayıs
2024
Pazar
ACIPAYAM - DENİZLİ

Aynı aileden 4 kişi boğularak yaşamını yitirdi

Acipayam'in Apa Köyü'nde çiftçilik yapan Süleyman Ercan, ögle saatlerinde yanina oglu Osman, kizi Saime ve kayinbiraderi Mehmet Can'i alarak köylerinin karsisinda bulunan gölete balik tutmaya gitti.

Kumlarin alinmasi sonucu ortaya çikan çukurda, yagmur sularinin birikmesi ile olusan 700-800 metrekarelik göletin kiyisina giden aile balik avlamaya basladi. Jandarmadan edinilen bilgiye göre; askerden yeni döndügü belirtilen Osman Ercan, sicaktan bunalinca gölde yüzmeye kalkisti. Babasi ve kardesinin uyarilarina aldirmayan Osman Ercan, bir süre sonra dibi balçikla kapli gölette kayboldu.

Bunun üzerine elbiseleri ile suya atlayan Süleyman Ercan, Mehmet Can ve Saime Ercan'in da Osman ile ayni akibeti yasadigi belirtildi.

Acipayam Jandarma Karakol Komutanligi, elde edilen ilk bulgulara göre; yüzmek için göle giren Osman Ercan'in bogulma tehlikesi yasamasi üzerine önce baba Süleyman Ercan'ın ve arkasinda da Mehmet Can ve Saime Ercan'ın göle atladigi ve dört kisinin de göletin balçik zeminine yapışarak can verdiginin saptandığı bildirildi.

Zemine yapıştılar

Balik tutmak için gittikleri gölette bogularak ölen dört kisi Apa Köyü'nde düzenlenen cenaze töreni ile topraga verilirken, köyde büyük bir matem yaşandı.

Tercihini yaptı

Acipayam Lisesi'ni bitiren Saime Ercan, bu yil ÖSS'de 302 puan tuturmus ve tercih formunu doldurarak postaya vermisti. Askerligi çok seven ve asker giysileriyle gezmekten hoslanan 19 yasindaki genç kiz, bugünlerde heyecanla diledigi fakülteye girip giremeyecegini bekliyordu. Ama ecel Saime'nin üniversiteye hayatina baslamasina izin vermedi. Talihsiz genç kiz, babasi ve dayisi ile birlikte agabeyini kurtarmak isterken can verdi.
Anne perişan oldu Esi, kardesi ve iki çocugunun aksam eve dönmemesi üzerine süphelenen Hatice Ercan, durumu jandarmaya haber verdi.

Köylülerle birlikte bizzat aramalara katilan Hatice Ercan, geç saatlere kadar bir sonuca ulasamayinca fenalasti. Jandarma'nin "dört kisinin cesetlerini bulduk"
haberi üzerine ise yikildi.

acipayam.com
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2004 Pazar 12:53:11
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 11:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet mert IP: 88.227.77.xxx Tarih : 14.04.2007 22:34:13
allah rahmet eylesin