20
Mayıs
2024
Pazertesi
ACIPAYAM - DENİZLİ

Emin ellerde büyüyecekler

Denizli Belediyesi'nin açtığı 0-6 Yaş Çocuk Bakımı Kursu'nda, 22 kursiyer sertifikalarını aldı.

YG 21 Kadın Meclisi Ekonomi ve Sosyal İşler Grubu'nun organize ettiği ve Halk Eğitim Merkezi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destek verdiği kurs için Denizli Belediyesi Encümen Salonu'nda sertifika töreni düzenlendi. Törene, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Bayram Karasu, YG 21 Kadın Meclisi Ekonomi ve Sosyal İşler Grubu Başkanı Gülay Iravul, kurs öğretmeni Sevilay Yoraz ile kursiyerler katıldı.


Başkan Yardımcısı Gökoğlan, belediyenin bu tür kurslara destek olduğunu belirtti. Denizli'yi her alanda olduğu gibi sosyal alanda da daha iyiye götürmek için çalışıldığını ifade eden Gökoğlan, "Çocuklarımıza, gençlerimize, sahip çıkmak ve kadınlar arasındaki bağı güçlendirmek adına ve anneler ile çocuklar arasındaki iletişimi geliştirmek için bu kurslara önem veriyoruz. Biz bundan böyle diyoruz ki bize proje getirin biz bunları değerlendirelim. İnsan odaklı projelere gerekirse tüm kaynaklarımızı aktarırız. Sizler başarılı bir eğitimden geçtiniz. Biz bu kurslarda geri dönüşüm olsun istiyoruz. Özel kesimde, kreşlerde, anaokullarında ve çalışan ailelerin bizlere dönüp sertifika verdiğimiz bakıcı annelerimize çocuklarını baktırmalarını bekliyoruz. Böylece çocuklarımız emin ellerde daha sağlıklı büyüyecektir" dedi.


YG 21 Kadın Meclisi Ekonomi ve Sosyal İşler Grubu Başkanı Gülay Iravul da, tüm anaokullarının gezildiğini belirterek, "Mezun olanların yerleştirilmesi açısından ziyaretlerimiz devam ediyor. Valiliğin isteği üzerine hem valiliğe hem de İş-Kur'a sertifika alan kursiyerlerimizin isimlerini vereceğiz. Yeni öğretim yılında bu gere dönüşüm olacak. Tecrübeli ellerin çocuklarımızı büyütmesini istiyoruz. Anaokulları, aynı zamanda evde çocuk baktırmak isteyenler gönül rahatlığıyla bizlere başvurabilirler" diye konuştu.


Daha sonra başkan yardımcısı Gökoğlan, tüm kursiyerlere sertifikalarını verildi.
Bu arada, kursiyer Hatice Uçar, sertifika sevincini çocukları Büşra ve Sevdegül Uçar'la paylaştı.

..
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 18:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?