19
Mayıs
2024
Pazar
ACIPAYAM - DENİZLİ

Kayıp öğretmen için özel ekip

27 gün önce kaybolan 45 yaşındaki tarih öğretmeni Nuh Sevinç´in bulunması için sık sık spor yapmak için gittiği Çamlık Dağı´nda arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Sivil Savunma, itfaiye ve Doğa Sevenler Derneği tarafından oluşturulan toplam 30 kişilik ekip, kendini asarak intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerine ağaç dallarını bile kontrol ediyor.

Acıpayam Anadolu Ticaret Lisesi Tarih öğretmeni Nuh Sevinç, geçen 25 Ocak´ta, görev yaptığı okula gitmek üzere 20 ZN 203 plakalı otomobili ile Denizli, Lozan Caddesi, 1652 Sokak´taki evinden ayrıldı. Evli, iki çocuk babası Sevinç, akşam evine dönmedi. Denizli Devlet Hastanesi´nde çalışan eşi hemşire Şerife Sevinç (40), durumu İl Emniyet Müdürlüğü´ne bildirerek, kayıp başvurusunda bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen polis, aynı zamanda satranç dersleri de veren 23 yıllık öğretmen Sevinç´in otomobilini Denizli, Çamlık Mahallesi´nde terkedilmiş olarak buldu. Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi de kayıp olan Sevinç´in fotoğrafını diğer üyelerine dağıtarak arama çalışmalarına destek verdi. Ancak, 27 gündür bir sonuç alınamadı.

Şerife Sevinç´in eşinin sık sık spor yapmak için çok sevdiği Çamlık Dağı´na gittiğini söylemesi üzerine, otomobilinin de bulunduğu bu bölgede arama kurtarma çalışmalarına tekrar başlandı. Bunun için Sivil Savunma, itfaiye ve Doğa Sevenler Derneği´nin profesyonel dağcı olan üyeleri tarafından toplam 30 kişilik bir ekip oluşturuldu.

 Ekip, bugün sabah saatlerinde kayıp öğretmenin eşi Şerife Sevinç ile çamlığın girişinde buluşup, gösterdiği yerlerde itfaiye ve Doğa Sevenler Derneği´ne ait iki köpekle arama kurtarma çalışmalarına başladı. Gruplara ayrılan ekiplerin Seyir Terası ve İkinci Çeşme Mevkisi´nde yoğunlaşarak yaptığı arama-kurtarma çalışmalarında boş satranç çantası buldu. Çantanın kayıp öğretmene ait olup olmadığının belirlenmesi için eşine teşhis ettirileceği bildirdildi. Kayıp öğretmenin intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerine ağaç dallarını da kontrol eden ekiplerin, bugün sonuç alamaması halinde yarın (Pazar) da çalışmalarını devam ettireceği öğrenildi.

DHA - Vatan
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 21:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?