31
Mayıs
2024
Cuma
AKKÖY - DENİZLİ

Akköy enerji kaynağı

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) üyeleri ile yaptığı toplantıda, yeni açılımlar ve Hindistan'a yapılan iş gezisi ile ilgili bilgi verdi.

12 Aralık 2007


AYSİAD Denizli Şubesi'nde yapılan toplantıya, AYSİAD Şube Başkanı Mehmet Gökçe, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aleybeyoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Ticaret Borsası Denizli Şube Başkanı İbrahim Tefenlili ve AYSİAD üyesi işadamları katıldı.


AYSİAD Denizli Şube Başkanı Mehmet Gökçe toplantıda yaptığı konuşmada, Vali Canpolat'ın ilin valisi olmasının ötesinde, şehrin sivil toplum örgütleri ve işadamlarına da önderlik yaptığını belirterek katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Denizli Valisi Hasan Canpolat, kendilerinin Türkiye geneli ve Denizli'den gelen yoğun bir bilgi akışıyla karşı karşıya olduklarını, bu bilgi akışıyla birlikte çevreleriyle ilgili kafalarında bir resim oluştuğunu ve Denizli'nin insanıyla, üretim kültürüyle farklı bir şehir olduğunu söyledi. Denizlili işadamlarının tekstil veya içinde bulundukları sektörlerinin yanı sıra teknoloji ağırlıklı katma değeri yüksek sektörlere yönelmesi ve yatırım yapması gerektiğini belirten Vali Canpolat, Hindistan gezilerindeki gözlemleri ve iş fırsatları ile ilgili işadamlarına bilgi verdi. Vali Canpolat, Çin ekonomisinin herkes tarafından bilinmesine rağmen Hindistan'ın ve Hindistan'daki ekonomik gelişme ve fırsatların bilinmediğini söyledi.


Denizli'deki çalışmalarla ilgili açıklamalarda da bulunan Vali Canpolat, "Akköy- Sarayköy hattı son derece önemli. Bu hattın altında birkaç tane nükleer santralin üretebileceği kadar enerji kaynağı var. Bu kaynağı kullanmasının üzerinde duruyoruz. Bölgede bu jeotermal enerjiyi kullanarak Organize Sera Bölgesi oluşturacağız ve bu Türkiye'de bir ilk olacak. Karahayıt, Sarayköy hattında seracılık, sağlık turizmi konularında bu trendi yakalayabilirsek, bu bölge belki de Türkiye'nin en zengin bölgesi olabilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 14:43:10
Güncelleme :14 Şubat 2008 Perşembe 14:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?