17
Mayıs
2024
Cuma
AKKÖY - DENİZLİ

Köylünün durak eylemi

Denizli’nin Akköy İlçesi’ne bağlı Belenardınç Köyü Taşıma Kooperatifi’ne ilçede durak verilmemesi üzerine köylüler eylem yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Akköy’de geçen yıl bir kooperatif kurarak köylerine 9 adet minibüs alan bağlı Belenardınç Köyü halkı kendi kurdukları kooperatife ilçeden durak verilmemesine tepki göstererek ve eylem kararı aldı. Akköy Kaymakamlığı önünde yapılan eylemde vatandaşlar hep birlikte slogan atarak yeni göreve yeni başlayan Kaymakam Ali Adak’ın bu durumu düzeltmesini istedi. Araçlarının Akköy İlçesi’ne girmediğini söyleyen Belenardınç Köyü sakinleri, sabah saatlerinde Akköy Kaymakamlığı önünde biraraya gelerek eylem yaptı. Yaklaşık 200 köylünün katıldığı eylemde, köylüler bir hafta önce ilçede göreve başlayan Kaymakam Adak’a seslenerek durumu düzeltmesini istedi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde zaman zaman köylülerle jandarma arasında tartışma yaşandı.

Kaymakam Ali Adak ise köylülerin sıkıntısını dinlemek için 10 vatandaşı makam odasına aldı ve sıkıntılarını dinledi. Basına kapalı olarak yapılan görüşme sonucunda köylüler eylemlerine son verdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 16:59:12
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 12:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?