17
Mayıs
2024
Cuma
AKKÖY - DENİZLİ

Sünnetten kurtulamadılar!

Denizli Köylerini Kalkındırma Derneği (DENKÖYDER) ve Akköy Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen toplu sünnet şöleni, Akköy İlköğretim Okulu Bahçesi’nde yapıldı. Şölene Akköy İlçesi ve köylerinden 50, Denizli’ye bağlı köylerden 10 olmak üzere toplam 60 çocuk katıldı.

Turgutlu Mehter Takımı sabah saatlerinden itibaren ilçe sokaklarında gösteri yaparken, sünnet olacak çocuklar da aileleriyle birlikte mehter takımıyla birlikte yürüdü.
Okul bahçesinde düzenlenen sünnet şöleninde davetlilere yemek ikram edilirken, çocuklar yemek sırasında sünnet için hazırlandılar.

Daha önce hazırlanan yatakları gören çocuklar odalara girmemek için büyük çaba harcarken, bazı çocuklar babalarına ve görevlilere "Yapmayın" diye dakikalarca yalvardı. Çocukların büyük bir kısmının gözyaşına boğulduğu sünnet şöleninde aileleri ve görevliler zor anlar yaşadılar. Çocukların yatak üzerinde durmaması sebebiyle sünnet yapacak görevliler uzun süre sünnet yapamazken, çocukları sakinleştirmek için de uzun uğraşlar verdiler. 7 sünnetçinin görev aldığı sünnet şöleninde 60 çocuk sünnet edildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 11:48:37
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 12:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?