31
Mayıs
2024
Cuma
AKKÖY - DENİZLİ

Vali ilçeleri gezmişti

Denizli Valisi Hasan Canpolat, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan ve daire müdürleri ile birlikte Akköy, Sarayköy ve Babadağ ilçelerinde incelemelerde bulundu.

 

28 Şubat 2007


İlk olarak Akköy ilçesini ziyaret eden Vali Canpolat, kaymakamlık, belediye, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Akköy Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde muhtarlar ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Akköy Kaymakamı Ali Ada'dan ilçelerin sorunları hakkında bilgi alan Vali Canpolat, Akköy'ün jeotermal turizm merkezi ilan edilmesinin Akköy için bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu bölgemizin jeotermal turizm merkezi olarak ilan edilmesinden sonra turizm yatırımcılarını bölgeye bekliyoruz. Jeotermal turizm bölgelerimizin ülke genelinde ve uluslararası düzeyde tanıtılması amacıyla 17 Mart'ta Jeotermal Tedavi ve Turizm Kongresi yapacağız. Buradaki amaç bu bölgelerimizdeki termal turizm potansiyellerini tanıtmak" dedi. Daha sonra Sarayköy ilçesi'ne geçen Vali Canpolat ve beraberindeki heyet, kaymakamlık ve belediyede verilen brifingin ardından Sarayköy Belediyesi Düğün Salonu'nda muhtarlar, belediye başkanları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Burada Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu tarafından verilen brifingin ardından Vali Canpolat, muhtarlar ve belediye başkanlarının sorunlarını dinledi. Vali Canpolat, kendilerine iletilen sorunların çözümü konusunda çalışmalar yapacaklarını söyledi. Sarayköy'ün önemli tarım, sanayi ve turizm potansiyeline sahip bir ilçe olduğunu kaydeden Vali Canpolat, ilçeye yüksekokul kazandırılması konusunda her türlü yardımı yapacaklarını ifade etti. Babadağ İlçesi ziyaretinde Babadağ El Sanatları Merkezi'ni ziyaret eden Vali Canpolat ve beraberindeki heyet, Babadağ dokumaları ve el tezgahlarını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Babadağ Kaymakamı Mustafa Erkayıran tarafından verilen brifingin ardından, muhtarları ve belediye başkanlarının sorunlarını dinleyen Vali Canpolat, toplantıda gündeme gelen heyelan tehlikesi altındaki Gündoğdu Mahallesi'nin taşınması konusunda çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantıda söz alan Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Kasım Kayıhan, Babadağ'ın, Gündoğdu Mahallesi'nden başlamak üzere tamamen taşınacağını belirterek, "Gündoğdu Mahallesi'nin afet bölgesi ilan edilmesi konusu şu an Bakanlar Kurulu'nun gündeminde. Burası afet bölgesi ilan edildikten sonra Babadağ'ın 3'te birlik bölümünü oluşturan Gündoğdu Mahallesi, belirlenecek olan bölgeye taşınacak. Daha sonra geriye kalan diğer bölüm de zaman içerisinde yeni bölgeye taşınacak. Bu konuda yapılan çalışmalar sürüyor. Gündoğdu Mahallesi'nde, 4 üniversitenin yaptığı çalışmalar sonunda bu bölgenin yılda 5 ile 12 santimetre arasında kaydığı görülmüştür. Her an için bir heyelanın söz konusu olduğu bu mahallenin buradan taşınması kaçınılmaz bir olaydır. Çalışmaların bir an önce bitirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.


Vali Canpolat ve beraberindeki heyet, toplantının ardından Gündoğdu Mahallesi'ne geçerek, heyelanın söz konusu olduğu mahallede incelemelerde bulundu. Birçok binada büyük çatlakların olduğu ve çoğu binanın yan yattığı mahalle ile ilgili bilgi veren Vali Canpolat, "Bu mahalledeki heyelan tehlikesi ortada. Bir an önce bu mahallemizin taşınması ve olası bir felaketin engellenmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 14:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?