20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEKİLLİ - DENİZLİ

Kaçak içki operasyonu

Uşak ve Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin 2 ilde ortaklaşa düzenlediği kaçak içki operasyonunda, piyasa değeri yaklaşık 5 milyon YTL olan kaçak viski, votka ve şarap ele geçirdi.

3 Ağustos 2007


Edinilen bilgiye göre Uşak ve Denizli Emniyet Müdürlükleri'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Denizli ili Bekilli ilçesi ile Uşak merkez ve Eşme ilçesinde kaçak içki operasyonu düzenledi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken bu şahıslara ait birden çok iş yeri ve evlerde arama yapan polis, piyasa değeri 5 milyon YTL civarında olan kaçak içki ele geçirdi. Gözaltına alınan şahıslardan 6 tanesi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken tutuklananlar arasında Demokrat Parti Eşme İlçe Başkanı'nın oğlu E.Ç., Eşme Sağlık Ocağı'nda görevli memur A.R.Ç. ve Ö.Z., Denizli İl Defterdarlığı'nda görevli bir maliyeci ile Denizli Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli bir memurun da olduğu öne sürüldü.


Polis, operasyonda Uşak merkez tabakhane bölgesinde boşaltılan bir işletmenin depo olarak kullanıldığını tespit etti. Bu depo ve gözaltına alınan 7 şahsın ev ve iş yerlerinde yapılan aramalar sonunda 1 ton şişelenmeye hazır kaçak viski, viski üretiminde kullanılan hammadde, bin adet şişelenmiş viski, 10 bin adet viski etiketi, 12 bin adet boş viski şişesi, 15 bin adet değişik markalarda şarap, 200'e yakın saf alkol bidonu, kaçak alkollerin piyasaya sürülmesi amacıyla hazırlanan sahte faturalar, sevk irsaliyeleri ve çok sayıda belge ele geçirildi.


7 kişilik şebekenin kaçak içkileri Bekilli ilçesindeki bir şarap fabrikasında ürettikleri ve bu içkileri Uşak merkez tabakhane bölgesinde bulunan gizli depoda şişelenmek üzere damlama yapmaya hazırlandıkları bildirildi. Elde edilen kaçak içkilerin piyasa değerinin yaklaşık olarak 5 milyon YTL olduğu tahmin edilirken içkilerin laboratuarda inceleneceği öğrenildi. Operasyonla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 16:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?